meow meow

kalah pun kita masih harimau.
harimau pun kalau nak kejar kuda belang pun kadang-kadang terlepas ,
apatah lagi dengan singa.

yang turun ke stadium menonton, bagus lah,
yang di rumah pun bagus juga,
tapi setakat pergi ke stadium bukan dah cukup patriotik .
masih belum.
kat rumah pun sama.
yang penting kita sokong negara sendiri hingga saat terakhir,
dan walau kalah sekali pun, kita tetap sokong.

kau ingat kau sorang nak menang?
orang yang kejar bola dari minit pertama tu lagi lah nak menang.
berat mata yang menyokong, berat lagi bahu yang main bola.
so, congratulation kepada harimau-harimau.
walaupun kalah, it was a good game.
tapi gila betul cina singapore tu, dah la buncit , tapi laju bak hang.

tahniah malaysia, dan terima kasih .
we dont need politician to unite us,
we just need men and balls.

:)

15 comments:

roe.labyrinth said...

betul!cina buncit tu pelik gila.
laju nak mampus lari.

Fndy said...

kuli tu memang power, tak dinafikan

ochs widdle said...

suka!

sapphire said...

setuju!

Pisey said...

Men and balls. Oke!

xuk said...

tiup je wisel penamat, ada bendera malaysia melayang dari atas bak hang

ENCIK TIKUS said...

ohsemmmm

SANG KUNENG. selalu menjerit jika perlu. said...

APe pun orang ngomel MALAYSIA tetap dhati..

Anonymous said...

hahaha..x pasal2 cine gumuk itu femes.. dey..nextime main kol 9mlm la, kasi solat hajat dulu, ini yg wajib buat idok? ...lariii

dobot said...

:)

cyrusdavirus said...

cina singapore tu di import dari tanah besar beb! tu yg laju tu..celaka buncit

ninja hamimo said...

harimau malaya sentiasa mengaumm di Malaysia. :))

nazmi shaarani said...

hahah
apepun salam ramadhan bro =D

diskopi said...

Mohon singgah untuk menyampaikan berita baik!

Bersih 2.0: Merakam Semangat Zaman/Capturing The Spirit Of The Times – Pertandingan Menulis Esei dan Cereka di dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris.

Lebih daripada RM6,000.00 untuk dimenangi + buku-buku + tshirt diskopi super kool edisi terhad + peluang untuk karya anda diterbitkan di dalam bentuk buku!

Kalau anda berminat untuk terlibat di dalam usaha bersama merakam semangat zaman dan memenangi hadiah-hadiah tersebut, check it out - butiran, syarat dan peraturan pertandingan ini kat:

http://diskopi.wordpress.com

Anda boleh juga download poster pertandingan menulis esei dan cereka ini dalam jpeg file dan meletakkannya kat blog, website atau facebook anda supaya kawan-kawan anda yang lain juga tahu tentang peluang baik ini.

Tolong war-warkan tentang pertandingan ini kepada jaringan dan kawan-kawan anda yang kat online mahu pun offline.

Terima kaseh.

Tyra Vader said...

men and balls .