friday 24th december

sama macam tahun-tahun lepas.
aku tak pernah bother untuk fikir tentang azam tahun baru.
sebab i dont need new year to change or to plan to change.
i have 365 days . compare dgn org lain yang ada awal tahun je untuk menyiapkan list azam tahun baru.

sesetengah manusia berubah untuk diri sendiri, ada yang berubah untuk mak bapak,
ada yang berubah untuk agama, ada yang berubah kerana kawan-kawan,
dan ada yang berubah kerana keadaan.

ada lelaki gatal berubah bila jumpa dengan seseorang yang betul-betul dia sayang,
ada lelaki jahat berubah dari kufur kepada soleh, setelah kehilangan orang tersayang,
ada perempuan solehah berubah menjadi liar kerana dirogol bapa tiri,
ada imam di sekolah rendah berubah menjadi kaki tonggang kerana pengaruh kawan-kawan.

jadi kita tak perlu kan akhir tahun untuk menyiapkan list azam baru. kerana, untuk berubah,
masa yang terbaik ialah sekarang, on the spot. dan bukan minggu depan, hujung tahun depan,
bulan depan atau esok. its now or never.

ok apa dah merepek ni.
harini kerja malam. ada lagi 3 malam. yeh, ganti orang lagi macam minggu lepas.
kerja 6 hari dah 2 minggu. exhausted rasa boleh pancit. kalau aku ni sebatang zakar dah lembik
kerana dikerjakan teruk.

nak tidurlah. malam ni kerja lagi.
bye :)

3 comments:

afrohead said...

amat setuju!

nurul khairunie said...

you always have good points, amrul kareem =)

Anonymous said...

dgr kabar kilang demo tbakar.

jolo kow?