hari kasih sayang saya

entry ni saya tulis hari jumaat.
tapi saya nak cerita tentang hari khamis. jadi harini adalah khamis.

saya bangun pagi dengan mood yang teruk.
hampir setengah hari saya dalam bilik.

saya keluar, jumpa mak,
saya menangis tak berhenti. mak menangis jugak.
tiba-tiba ayah masuk dapur tanya kenapa.
suddenly saya rasa kasih sayang mak bapak saya yang paling super.
ayah saya gosok belakang saya.
mak peluk saya. saya menangis macam budak jatuh basikal teresak-esak.

hah. lega.
dapat sikit kekuatan.
love you

on the way saya balik
kawan-kawan saya call dan mesej tanya ,
ayah call tanya saya ok tak,
sebelum saya balik mak pesan jangan banyak berfikir.
bawa kereta baik-baik.
ajal, jodoh maut semua di tangan tuhan.

25 comments:

Zra said...

huwaaaaa.....sayangi la ibu bapa sementara diorang masih ada.....huwaaaaaa......

y u z said...

dah lama tak mengomen kat sini. walaupun setiap entri saya ikuti.

tapi, ini manis ekstrim tahap potong jari kaki. =')

untuk apa jua kekusutan kamu, kawan -- saya doakan semoga Tuhan terus beri kekuatan dan ketenangan. InsyaAllah.

Anonymous said...

i penah tgk abg i nanges mcm tuh. tibe2 je, and i was tgh potong bawang mase tuh.
die nanges gile kentang mcm budak2.

then i pun terjoin (padehal potong bawang)

feel comfort kot!

mak ayah mmg superduper hebat.

tp yg ESA lg laaaa hebat

;la tahzan

lumut said...

nape kau nangis..
aku pon penah rasa cm kau..
xdpt dikawal.

Anne M. said...

take care!

Razuwa Hanim said...

mcm mana besar pon kau sayang mereka, tetap tak dapat lawan kasih mereka pada kau

Ayyman Rahim said...

Kau harus adaaaa!

Pelatt said...

lu nanges... dan lu sudah luahkan.. gua syak lu sudah berjaya menjadi normal sikit.

kehidupan

S.I.D said...

semoge segala kekusutan di lalui dengan hati yang tabah...

Farhani Rafed said...

kenapa?

Zra said...

Plg magis nye...mcmana pon diorng...kita kene letak hormat tu baik2 kat diorng... kan.

Kita belum tahu..akan dtg, mungkin kita mcm mereka juga.

d e l l said...

is this what it feels like to really cry?

lidah said...

zra: apa kaitn dngn entry ni? maksud ki macam mereka juga tu ?

dell: ntah. ye kot.

LediaMazlinda said...

kadang-kadang bile kita menangis hati kita akan rasa tenang dan lega

d e l l said...

mahu pinjam bahu?
marilah.
;)

Anonymous said...

happy happy kawan.

Anonymous said...

i miss u.

lidah said...

dell: boleh? kepala i berat
anoni: i miss u too

gdsjht said...

*peluk kareng*

d e l l said...

i ada 2 bahu. penat belah kanan, i tahan belah kiri pulak.
i don't mind at all.. kalau itu boleh put u at ease. even a bit.
=]

Sloeko loe said...

baca semuanya. cantik.

chentaholic said...

stay cool bro!

HUJAN said...

i just feel like i wanna know u

Zra said...

maksud i...ada org bertuah adpt parents yg sgt menunjuk kan ksh syg...ada org lain tak begitu...

ada org bertuah masih ada parents utk mohon perhatian, ada org lain pula sudah hilang kesempatan itu...

dan nanti...bila kita tua...kita belum tahu kita akan jadi parents yg mcmana....baru kita juga tahu perasaan yg sama mcm mereka.... :-)

mulan aisyah said...

tanpa mereka..siapalah kita~~
good 4 u man!!
:)
<3