sudah malang ditimpa balang

saya pun tak tahu, kat mana mereka selalu sembunyi kan diri dan menyamar sebagai pokok dan rumput di kawasan bentong. temerloh pon saya tak pasti. nak haram betul.

ini tidak adil.
harini, saya pandu pulang ke kota dengan mematuhi had laju sebab risau dah tak mampu untuk bayar saman jika ada lagi.

tiga kali bentong dan sekali temerloh.
kira kan kalau hebat.
ye, 4 kali. sekali saman 3ratus, dan 4 kali saman adalah 3 darab 4 yang menghasilkan 12ratus.

banyak yang kita boleh lakukan dengan wang sebanyak itu,
membeli kasut, baju, basikal ataupun tint cermin kereta.
boleh juga bawa pergi rumah urut yang terhebat di kuala lumpur dengan service happy ending.

haih.

oh ya, tadi on the way pulang, polis trafik bagaikan berparty di sepanjang lebuh raya pantai timur. bila muncul niat untuk laju, ada sahaja kelibat masing-masing di tepi jalan. adaa sahaja.

sigh.

7 comments:

Dk. said...

awak ni suka kaya kan polis traffic lah tony.

Remy said...

bagi double signal laa time nak laju..
hahahahaa..amacam..??
susah2 sangatt, naek je bas..
siunnnnn...ade la feel2 raye skett..=)

Dammit said...

Heh, temerloh memang biasa. kadang-kadang kat gambang pun ada jugak. Susah nak maintain slow dekat jalan yang lurus, jauh n kosong.

lidah said...

Remy: naik bas nnt aku imagine bas eksiden kepala teburai. Xnak ah. Sakit
Dammit: aku kt gmbang bantai je xpnah ada speed trap. Kt bentong tu. Aku xphm. Tmpat selekoh2 tu mana ntah dia sorok
Dewi: sedekah dewi. Ikhlas

fad said...

duit yang banyak tu kau boleh belanja aku minum teh bukan?...

lidah said...

haha. boleh bang. tade hal. minum minum aku bole blanje. haha.
kau tu nnt aku kasi no akaun, duit grip jgn pure pure lupe

Monsta Dee said...

Kawasan tu mmg puaka , mana dia sembunyi entah. Terbang 300.