terlajak kata buruk padahnya

nak buat macam mana. i kena cakap jugak benda ni.
haih. pening-pening lalat i.
mari kita cerita kisah yang kelakar ni.
ok lah.. Ada seorang budak darjah 2 yang baru reti mengeja,
tapi dah buka tusyen untuk kanak-kanak darjah satu untuk belajar ABC.
dan satu kelasnya adalah ikut dia keluar dan anda boleh bertanyakan apa sahaja soalan padanya.
dan bayar lah yuran rm 300 untuk keluar dan bertanya . hehe..
steve mc curry pon datang haritu free je. kau ni sekadar karipap,
haih. karipap pun bukan karipap sedap sangat, lain lah kalau karipap telo ikea.


come on. candid is not something you can teach, it's luck and observation.
tolong lah , duit tu boleh buat beli 50mm f1.8.
ops terlepas.hehehe

tak faham i. kenapa entah ada orang macam ni.
lepas ni i nak buat kelas photoshop lah.
macam mana cara nak duplicate layer dan adjustment saturation dan curve.

hehe. funny.
scene photo ni dah makin kelakar.
nak berenti lah amik gamba, nak tulis sajak macam fyn jamal.

24 comments:

KhairulAqmal said...

erm. ai tink ai no hu u maksudkan.

haha . ai ingat ai sorang je rasa jengkel

iamstradust said...

nak masuk kelas photoshop u

nak belajar crop

Puppet Koyak said...

setuju sangat.;p
jum tulis puisi sajak menyajak ramai2.

Betik said...

dengki ke?
mungkin dia cepat belajar.

lidah said...

haha tak lah manade dengki. Haha

razak said...

hahaaa... sama la kita. aku nak buka kelas cara2 nak tekan shutter button. mau join?

ohlala said...

erm,
dia ada ajar cara nak cas bateri tak?

peggy lyssa said...

haha yg ni pedas skali. thumbs up.

Aniely said...

a;ah abg am......berhenti amik gamba...cam tuh bagi janie ...

abg am wat lukis katOn tut tut bun..jual jual

mardotti zaaba said...

kenapa 300 je? sikit tu. letak la lbeh lagi

Sue Anna Joe said...

weh sapa weh
apa ni i tertinggal ngan gossip
tak boleh jadik ni
ke u gossip pasal i

Penulis Amatur said...

hahahahahahahaha
gua tau dowhhh sapa
karipap tak kan bisa menjadi tepong pelita

Intan Noorazlina said...

lawak la korang ni.. wlupun i tak tau sape yg dimaksudkan, tp i understand apa yg di maksudkan... huhuhu

lidah said...

anna: hahaha nnt i dtg itudio kite gossip panas sampai bepeluhhhh

joni: haha haha uwhh pandai
isyam: meh abg hisyam,. bila nak amik i blakon
ajak: aku menyesal angkat d300s lah abg ajak. 7D lagi murah

LILO said...

uweeeeek!

fyn Jamal.
hahahaaaaaaa!!

thesleepless said...

Candid? "First ever in Malaysia"? Or ni pasal manusia lain ni? ;)

lidah said...

lalalaa pandainyewww

fad said...

yu ni...apa yg ai bgtau semua yu tulis.bagus lah yu ni..auw

hazairin said...

saya nak buka kelas main guli. saya dah menang banyak guli. jadi saya layak untuk mengadakan kelas. mari. dibuka sekarang.

ngam! pendapat kau boleh diguna pakai. dengan keadaan scene sekarang. ceh macam scene underground plak.

Weed and Bandages said...

ok. ini lawak.

lidah said...

jom jom kita buat kelas jom. naha

ketaih lukisan said...

photography ni scene ke? ahakz!
macam indie gak eik.

patut la ramai budak2 pegang slr sekarang. dah jadi scene rupanya. hehehehehe.

tapi aku rasa ramai je kut orang buat kelas photo ni.tak salah kut. biasalah, orang akan claim macam2. the first candid photographer in malaysia lah. the "true" street photographer in malaysia lah, the "true and pure" indie photographer lah. tak leh nak halang apa yang orang nak buat ataupun cakap.


nak buat macam mana kan? rezeki masing2. kita buat yang terbaik untuk diri sendiri lah.

tq.

cawan kopi said...

biarlah diorang

Anonymous said...

a'a aku biarlah derang, entry kau ni byk dengki lah.