sejarah


2009

2008

2007

2007

2006


satu hari nanti, kalau buka buku sejarah, mesti ada kita.

tak perlu 100 atau seribu tahun, 4 tahun lepas pon sejarah, semalam pon sejarah.
sesuatu yang kita boleh lihat balik.
dan belajar.

bukan sesuatu yang perlu kita hafal dan lupa selepas peperiksaan.

17 comments:

fynn jamal said...

dan yang terpaling best, adalah kita ada dari nyanyi2 atas tangga sampai pentas yang dipandang satu dunia.

dan yang lebih best dari yang terpaling best, adalah mereka tetap tidak lupa kita, yang selalu teman mereka, dari nyanyi2 atas tangga sampai pentas yang dipandang dunia.

harap2 terus tak dilupa.
:)
kalau tidak, membazir je aku moshing kena raba.

IY.LEEYA said...
This comment has been removed by the author.
y u z said...

gambar 2006 yg sangat nostalgik dan manis.

bf saya masa itu sungguh tidak kool, tak izin saya bersidai lama-lama menonton duo genius di kaki lima.

sekarang bila bersendiri tetapi dek usia yang semakin jauh dari belia, tidak kool pula berebut-rebut di celah budak-budak muda mahu menonton sama.

saya cuma dapat layangkan salute dari kerusi belakang, itu saja. =))

syuk said...

salute!

Gurik said...

sape tak igt hujan start performing at hari kantin skolah convent klg and tym tu pn aku dah eksaited gile nak tgk.

and bile tgk sumone yang kite dok ikot from sumone performing in canteen days to pentas yg sgt dibanggakan dunia, dap dup jantung.

Sang Perwira said...

gila lah, kak fynn moshing -____-"

qaby said...

btol jgak tu..sejarah bukan matapelajaran kan..sejarah tu kenangan..

Ladynoe™ said...

2007 = masam masam manis.

PETAK.! said...

Cool cool cool.:D

saya said...

eh hujan dulu ade perform kt canteen day convent klang ke? tahun bile? aku skola sana dr rendah ke menengah...nape aku x penah tau???

aiyaiyai~~
mmg kelabu asap aku ni
sebok menjual kopok lekor kot;p

Anonymous said...

aku tahu hujan sebaris aku sampai kerja di kl..
tiap2 gig hujan aku follow..bukan nak tgk hujan sgt tapi nak usya awek2 yg cun dtg gig diorang..habis budak satu umah, aku ajak pegi tgk sebab aku dah sogokkan dengan mitos yg mereka x dpt bayangkan..ktorg beli sorang satu 1st EP hujan.. habis sume lagu2 diorang ktorg download. memang best la hujan masa tu..xde band yang best selain diorang.. dgn hensemnya, suara sedapnya, pak lawak atas pentas dan mcm2 lagila..
aku suka hujan masa noh rambut panjang..
kira sebelum gig kat laundry bar sebelum raya 2007..lepas tu aku dah brape follow sebab kalo pegi gig diorang, mesti sesak nafas..terlalu padat org dtg nak tgk..tapi aku amik tahu sket2 ajela. diorang pun dah masuk radio dan tv. biasala budak UG ni nak cari yg rare aje..konon. haha.. kalo dpt diulang semula aku suka show masa kat little havan yg ada featuring ngan kumplan ruffege tu.. masa tu la aku rase show yg paling best..pape pun.. aku tetap salute kat band hujan ni.. diorang adalah khazanah negara yg wujud pada zaman muda kta.. kalo kita hidup seribu tahun lagi pun.. kta akan tetap akan cakap band hujan ini band yang paling best dan hebat. Hujan korang dah memang sejarah untuk kami. kami bangga. good luck untuk yg akan datang.

art:tech said...

nanti aku bagi gambar dieorg beraya makan satay kt umah aku dulu dulu.

amik gambar kt pokok. hahaha apa kes. ko ada gambar tu? ke ko tk dtg? aku pon lupa.

gadisjahat said...

haih, rindu semua.
rindu nak menjerit.

orgTM said...

ko telah jadi sejarah semalam...

ELINA said...

tak silap tahun 2005-2006 waktu hujan perform kat hari kantin convent klang. bunkface pun terlibat.

khairilmustafa said...

hahahaha

dulu2 time kt kolej ko la slalu promote hujan nih

mule2 x suke

last2 tersuke gk pas slalu dgr ko slalu psg lagu diorg kt bilik

haha

jojie Oh! said...

huhu hujan pon pnah dtg kat kolej i..MIIM huhu time tu album 1,2,3 Go ! baru pemes mase tuh.. huhu

go hujan =) all the best !