drama (inside joke)

drama, aku cakap ini inside joke, sebab aku mesti gelak sorang setiap kali
dengar tentang benda ni.

hari-hari aku tengok,
hari-hari aku gelak.
orang-orang tua dah mula nak berdrama.

aku rasa benda ni dah lari tajuk habis,
kalau peperiksaan, karangan tentu dapat Z, jika ada Z.
tercorot.

kerja driver, memandu,
kerja chef , memasak,
kerja pemotong rumput, memotong rumput.

semua akan jadi kacau bilau jika , driver mula membajak sawah,
pemotong rumput mula menguruskan akaun syarikat,
dan driver lori cuba untuk mengemudi kapal terbang.

semua akan mati, terbabas, bankrap , cedera parah dan keracunan makanan.
tapi , itulah yang jadi sejak kebelakangan ni,
bila banyak photographer tua mula nak berdrama.
sinetron sana sini, jaja sana sini,
ungkit itu ini, kecoh sana sini,
gelagat yang rata-rata akhir dua puluhan,
semua macam sindrom . perangai seorang demi seorang.
seorang tua, pervert dengan haluan haluan dia yang konon sebelah lain.
seorang lagi tua dengan obses kejayaan sendiri, sibuk dengan kisah sama yang diulang-ulang.
paling funny ialah komen entry sendiri dengan menggunakan pelbagai nama,
dengan alasan "startegi pemasaran". miserable sangat tu.

come on,

pesan saya ,

1. jangan lupa mana lantai, sebab disitu kita akan jatuh tak kira setinggi mana kita terbang.
2. family adalah family, kalau kaya tapi sebatang kara, tak guna.
3. sedar diri bila dah tua. jangan buat benda funny lagi yang buat awak nampak bodoh sangat.

selamat beramal.

14 comments:

Jarri said...

+1

KhairulAqmal said...

2 tua?

fad said...

aku bagi ko A++

hawayou said...

ok. saya tak buat dah...

zulwaqar said...

Mengemarinya.

syuk said...

keras dan tegang entry nih

moqh said...

haha..mmg drama habis...

thesleepless said...

Nah amik lagi satu A+++ ;)

dEs said...

sibuk2 itu satu tugas mereka mungkin.

Anonymous said...

um.. maaf... mmg sengaja eja "startegi" ke? ke tersalah ejaan "strategi"?

btw.. enjoyed reading ur entries. :)

-aini-

Otak Delusi Pelita said...

Stuju sangat2 dgn 3 points terakhir tuh.Phew wish I cud say it straight to my uncle's face

lidah said...

Otak: tinggal notes kat cermin keretea dia

Anonymous said...

kenapa entry kau semua penuh dengan rasa dengki dan hentam orang? mungkin kau seperti entry kau sendiri yang pagi2 lihat diri dekat cermin.

sigh..menjengkelkan lelaki macam ni.

lidah said...

haha. kau tak tau cerita.
diam diam dah anonimos.