..i am here to have fun and make money to have fun

kalau aku tak kisah pasal career development salah ke?
tak kan? kan kan kan?
kalau dalam career aspiration aku tulis menternak lembu pun tak salah kan?
sesetengah orang, yelah, cita-cita dia nak jadi seseorang yang besar dalam company.
tapi kalau aku sekadar nak datang kerja untuk dapat gaji, untuk aku jalan-jalan satu dunia. tak salah kan?
aku bukan jenis lahap kerja.
orang selalu lupa, kita kerja untuk hidup. untuk memenuhi keperluan.
tapi sesetengah orang dah jadikan kerja sebagai hidup.
dan berharap orang-orang sebelah , tepi , kiri kanan pun jadi macam dia.
crap lah semua ini.
i am here to have fun. and make money to have fun.
bukan nya nak tension fikir tentang assessment dan rating.
masa tertekan dah lepas. tu semua waktu belajar dulu.
sekarang masa untuk bergembira dan lupakan semua formula.

yeay

14 comments:

Belly-Button said...

i like this~

Chaireel Azizee Mohamed @ Ayub said...

betol...lupakan dunia tensen dengan formula..keh keh..

tapi..aku rindu nk berlari-lari kejar masa nak masuk kelas..keh keh..

Haqim Zolkefli said...

baru semalam aku kata kat kerani aku. "cik aziz, saya nak kerja untuk hidup, bukan hidup untuk kerja." pastu aku gelak. tapi dia diam. awkward plak. aih.

ringo said...

setinggi mane pun jawatan kerja seseorang itu di dalam syarikat, apabila beliau membuat lawak bodoh beliau tetap akan dimaki "woi takde kerje eh"

zulwaqar said...

Aku belum lepas lagi, lagi 3 sem. Separation,process control, transport,gila2 punya rumus.

tintin said...

i'm one of this type.. so act like a dumb hahahahha

lidah said...

tintin: which one?

tintin said...

the last part:

....masa untuk begumbira dan lupekan semua formulaaaaa.... :P

Jarri said...

yeah!

Anonymous said...

mekasey sbb ingatkn tujuan utama bekerja.....aku hampir terlupa.

syuk said...

bila nk tgalkan semua kegampangan ni ?

Intan Noorazlina said...

i love this entry of yours... boleh tak kalau i nak quote entry ni???

lidah said...

syuk: ntah. plant aku 10 pump trip serentak kena kilat. wtf. penat nak matii niiiiiiiiiiii tambah 2 malam lagi.

intan: boleh2. tq

Intan Noorazlina said...

TQ.. hehehe...