hari pertama

jadi kebanyakan bangunan tinggi di tengah-tengah kuala lumpur tutup lampu.
kebanyakan rumah di sini juga tak segan silu untuk turut serta.

tapi?
jalan raya sesak , semua nak keluar melihat kegelapan ibukota.

jadi, terbukti tiada pun perasaan sedar untuk mengatasi masalah global warming ini.
semuanya hanya ghairah untuk jadi trendy dan up to date.supaya esok di tempat kerja dan di sekolah, orang tanya, kau tutup lampu?
kau boleh jadi one of them , dan cakap tutup.

oh ye, dan aku yang ingin ke kerteh , sebab keesokan harinya aku kerja, terpaksa tersangkut dalam kesesakan jalan raya yang tak patut berlaku di malam, kononnya satu dunia sebulat suara
ingin membanteras pemanasan global. sepatutnya malam ini , semua orang di rumah dan menikmati kegelapan . mungkin orang perlu sedar CO yang keluar dari ekzos kereta itu penyumbang global warming juga.


---------------------------------------------

jadi sudahlah dengan isu kegelapan 60 minit.
hari pertama bekerja selepas cuti panjang 12 hari memang bukan hari yang produktif.
sangat-sangat tidak produktif.

aku tak tahan sangat, sehingga menyebabkan aku masuk ke tandas pelawat , besar bersih dan indah , untuk tidur 10 minit. nice.

you should try. lepas tu segar bugar tanpa sebarang masalah langsung.

10 comments:

nia salina said...

i amat sokong u ;)

melon. said...

nice one bro.
xkan 10 mnit ja.
up lagi la.

tia said...

pesalahnyer..
awareness.
tak kita sape lagi.
tapi sume tu individu pny pndapat.
saya cuma suka org alert.
jgn pijak rumput.nanti rumput nangis

tia said...

pesalahnyer..
awareness.
tak kita sape lagi.
tapi sume tu individu pny pndapat.
saya cuma suka org alert.
jgn pijak rumput.nanti rumput nangis

emma songall said...

you are so right.
sepatutnya kkita duk uma jer.
menikmati kegelapan malam dengan tenang.

lidah said...

saya rasa awk x phm saya ckp lah tia.

tak salah awareness, tp untuk membuktikan adenye awareness, semua org duduk diam-diam kat rumah masa tutup lampu.
tak perlu keluar ke kuala lumpur. tak perlu start enjin kereta.

tak guna tutup lampu tapi tekan minyak

syuk said...

great dude!

zeela lalala said...

haha. alu. mmg segar dan bugar tanpa masalah lepas bangun tido dari tandas executive jugak. hoho.

kekeks said...

baik duk umah.bukak lampu.solat hajat ramai2 and supaya bumi jadi sejuk. saya rasa itu lebih efektif.dari start enjin.

Jismin Yusoff said...

aku pun pernah cuba.

masuk ke tandas pelawat untuk tidur 10 minit.

mmg segar bugar.

;-)