satu sebab kenapa anda tidak boleh berjalan kaki di kerteh.

hai, anda pernah pergi kerteh?
kalau belum mari lah.
kali ini saya akan berkongsi sedikit sebanyak tentang kerteh, bandar penuh kejutan.

kalau anda berada di kerteh, lebih-lebih lagi di kawasan Kampung Baru, Taman Peneleck ataupun Kawasan Perumahan Fasa 3 .. ye mesti pelik bukan dengan nama Taman Peneleck..tapi itulah kebenaran. Jika anda ke Paka, anda boleh berjumpa dengan kampung cacar, kampung demam, kampung denggi dan kampung HIV.

haha. tapi serius ada kampung cacar kat sini weh!!

baiklah, berbalik pada situasi asal.. tidak lah digalakkan bagi mereka untuk berjalan kaki di kerteh di kawasan-kawasan yang telah disebutkan. ini kerana, dikhuatiri anda mungkin akan dikejar oleh sekumpulan babi hutan yang sering bersenam di padang di taman peneleck, bersiar--siar di kawasan perumahan fasa 3, ataupun ke pasar di kampung baru.

mereka sering kelihatan berpasang-pasangan, pendek, kelabu , dan berjalan lurus serta tidak comel sama sekali.

untuk penggemar-penggemar babi diluar sana, kertehlah tempat untuk anda. syurga bagi pemburu babi dan pengeluar barangan kulit babi...

jadi. apa tunggu lagi.
mari membabi di sini.

10 comments:

dilarangmelarang.com said...

babi ada dimana-mana, belakang umah aku pun ada kat Dungun.

oink oink...

iyan said...

macam babi!

doloh said...

hahahahhaha..lain kali buat babi masak kicap la..jual kat pasar malam

joabdullah said...

wowowo.
tangkap babi jual wat singgam kat mesra mall.hahhaha

kae.kae said...

dulu piglet kat uitm melintas selambe sambil malu2.



p/s:nak link aci tak?

lidah said...

iyan : nak kamera polaroidddd

doloh: orait. aku dah buat. dah jual dah. sedekah kat jiran2 lagi.

joabdullah : haha. mesra mol, soh tarok dalam claypot.

kae : aci kat india. aci2

doloh said...

bagus ah
buat jualan..hahahaha..
lidah memang kool

SYFNS said...

anda silap. taman panalex laa brader. kesian perumahan aku, diubah suai namanya. haha

i am..ME! said...

hahahaha.. kt umah aku selalu ade babi sondol tong sampah malam2..pagi esoknye laki aku yang juge keje petronas menyumpah2 sebab kena bersihkan balik yang dh disondol.. rumah aku di mana??? di taman nabila Kampung Baru Kerteh..Wkakakakaka..

mai said...

Sori join skali...ada dok area kerteh belakang2 kat area pej hutan masuk dalam ckit yg nk jual tanah lot yg luas ckit ah...cam lot banglo....yg murah2...

Tak pun mn2 area kerteh n paka yg stategik jugak ler tempatnya....tanah lot yg murah2...tlg emailkan ke saya...
..maizatulhayani@gmail.com...tq