selamatkan hari raya anda



gamba 1 : makngah masak sarapan
gamba 2 : atok tak sabar nak balik KL.

macam biasa raya tahun ni. balik kampung.
negeri sembilan. tahun ni, atuk balik dengan aku.
on the way, sepanjang jalan..

atuk :

haa ni masjed
ni balai polis
ni sekolah
ni masjid
ni sungai

hehe. aku angguk je.
layan je lah.

nak borak ngan atuk tak larat.
mesti hilang suara macam mak aku .
1st day dah hilang suara gara-gara bercakap dengan atuk.

atuk aku, ada masalah pendengaran. kena jerit dengan jarak 2 meter baru donga.
itu masalah dia, setiap kali balik kampung mesti jiran ingat dalam rumah aku
tengah gaduh anak beranak.

memang seronok... kalau atuk xde mesti sunyi .
sampai kampung. macam biasa.

air takde.
haih
-------------------------------


hm hm hm.
kalau anda.
anda nak jadi siapa?

orang A
pakai kopiah putih, sembahyang subuh sharp pukul 6,
tengok tv kuat-kuat masa budak-budak kecik tidur dalam pukul 7.30.

orang B
sembahyang half time, nak buat apa fikir perasaan orang,
pakai seluar pendek dan kemeja t.

orang C
lelaki comel berambut kerinting , pemalu dan suka kan
kris dayanti.

susah nak pilih kan..

10 comments:

Mas Mohd Yunus said...

ko ke lelaki C tu..jap jap aku tengah ingat masa aku ambil gambar ng ko. ko pemalu ke? sori tersilap terjah..hahaha

kecik said...

jadi diri sendiri saje.huhu.boleh ka?

msYuz said...

lelaki C itu,
macam comel aje.hihi.

fad said...

aku tak nampak pun makcik ko buat sarapannnn

lidah said...

ada.... cerah kan screeeen. sebelah kiri lah fad sayang

Silence said...

saya pilih c! hahaa..
aposal la plak xdo air? sian lak aih..

naughtiest maximus said...

B!

aniely said...

harus ker ade orang C tuh abg am??? mcm tak sesuai ..ape kate tambah .... gadis comel nama bermula dgn A dan akhir dgn I .

sreSHAziela said...

yg C tu cam perasan je lah sape... hahahaa.. den raso den kalu blk kg ado lalu kek kg ekau lah.. kang rayo aji den singgah mkn lomang boleh.. hahahahaa

Anonymous said...

haha sweet la u atok! atok aku pun mcm tu.cucu sebok kuak lentang dia da subuh.aku senyum je kalau depan atok nak elak dari cakap kuatkuat.