ketam masak kuning

harini sahur bapak cerita,
Dr Azhari cakap,

tak perlu jauh perjalanan untuk luas pengalaman
berkawan dengan orang yang luas pengalaman pun sudah cukup ..
they can tell you all of their journey.

tapi teori Dr Azhari salah.

sebab......


encik omar pernah tanya,

which one do you prefer, coffee or tea?
dan aku jawab coffee

mula-mula soalan ni nampak senang. soalan mesti lulus dan tiada risiko untuk salah.
tak kisah aku jawap apa. mesti betul sebab aku tau mana aku suka.
dua-dua aku pernah rasa.

then here comes the problem.

ok, kopi. boleh awak ceritakan rasa kopi macam mana?

kopi rasa pahit , hitam .

tanya dia lagi.
are you sure?

berfikir balik,
to tell you the truth i could not describe rasa kopi
pahit dan manis di hujung lidah dan hitam.

masa tu, omar senyum dan cakap,
even i can't explain to you rasa coffee,

"it is base on experience."

i maybe can describe , apa rasa kopi pada i, tapi
boleh ke someone yang tak pernah minum coffee tau
rasa coffee from my explanations.

no.

it is all about experience...

9 comments:

Cik said...

woah

just me said...

coolnye...
klu akupon ku xpk panjang and terus jawab cam 2.hebat.seyes

kartika said...

ako sokong teori en.azhari salos gop..

Silence said...

ketam masak kuning tu ketam masak lomak ke? *kompius seketika*

lily.lulu said...

buat tahik yang dirindui
selamat hari raya !
maap zahir dan batin
;)

farha ni said...

whoaa

aniely said...

dr azahari kan suke tgk perempuan ..so die suke bercerita ngan gadis yang berpengalaman jer la..wahahaha so moral die .....tatau

Anonymous said...

sayer suker tgk artikel ni..
congrat.
mintak permision tuk post saye punye blog..

artikel terbaik..::siyes..

lidah said...

owh. sure. thank you mr anoni