mesti pening hilang kan?

harini aku berbual dengan seorang kawan yang hidupnya 4 kali masuk lokap.

1st time masuk lokap kira-kira umur belasan tahun , merempit.
masa mula-mula masuk, bodoh, excited.
hehe, sampai dalam lokap kena belasah secukup rasa dengan penghuni senior.

kali kedua masuk dah pandai. selamat sejahtera.
kali ketiga dan keempat pon tiada masalah.

peraturan pertama masuk lokap-lokap besar untuk first timer terutamanya di IPD.
ini kerana , di IPD sahaja mempunyai lokap-lokap yang penghuninya berbulan-bulan.

1. selit duit sepuluh ringgit celah punggung.
2. beri salam masuk tempat orang.
3. bertanya, siapa penghulu di lokap berkenaan.
4. beri duit yang di selit di celah punggung pada penghulu berkenaan.

nescaya, para penghuni lain akan fikir bahawa kita sudah biasa masuk lokap.
dan kita adalah "somebody" walaupun sebenarnya itu first time berada di dalam.
ini bagi mengelakkan di tendang mahupun di tujah di bahagian anal.
-----------------------------------------------------------------------------------

tahukah anda? jika polis memakai vase , peratusan untuk dia memakan rasuah adalah lebih tinggi. ini kerana, tujuan utama kebanyakan mereka adalah memakai vase adalah untuk
menutup nombor masing-masing.

----------------------------------------------------------------------------------

tahukah anda? ubat batuk yang diteguk oleh penagih ubat batuk adalah berbeza dengan ubat batuk biasa. pada mulanya aku menyangka sama seperti ubat batuk cap ibu dan anak.
tetapi rupanya tidak. ubat batuk yang ditagih adalah ubat batuk yang mempunyai kandungan kodin yang tinggi. yang mega hebat.

-----------------------------------------------------------------------------------

7 comments:

pelumba kereta kelisa said...

wah!
boleh buka sekolah dah.
XD

ouh, lupa.
nak duit raya!
:D

Silence said...

selit duit kat punggung? eeewwww~

busuk betul!!

msYuz said...

wouh.
sesi temuramah pulak jadinya.

=P

alia detsiwt said...

hahaha setuju with the vest wearing police theory!

Azlan Dawai said...

lepas ni kene standby duit kat celah punggung la camni

saya said...

benar..semuanya benar belaka..hehehe..

ar3youth3r3 said...

sblm tanya penghulu tu lg baik basuh kaki ,sbb masuk 'rmh org' . just sharing