kera- jaan

kerani bahagian akademik di UPM adalah golongan yang saya sangat benci dalam masa 2 minggu ini. semuanya berperangai seperti tiada siapa yang hirau .

bertudung dan sibuk dengan gossip , kuih raya, kasut vincci , beg tangan gucci buatan siam dan semburan wangian berperisa vanila dari bodyshop.

minggu lepas. kira-kira hari rabu saya mengambil keputusan menghubungi bahagian akademik upm kerana surat konvo yang masih tidak kunjung tiba sedangkan minggu depan 19 oktober adalah tarikh konvokesyen saya.

lidah :hello, saya ashraf, saya konvo 19 oktober ni, tapi surat konvo saya masih tak sampai lagi.

kerani puki : kalau tak sampai, datang lah amik kat upm!!

lidah : tapi saya kerja kat terengganu, jauh tu.

kerani puki :surat awak alamat kemana?

lidah: rumah family saya kat cheras.

kerani puki :Habis tu, macam mana awak tau tak sampai lagi?!!

lidah : Saya tanya lah mak saya. tapikan cik, cik tak reti cakap baik-baik ke?

kerani puki : (mute)

letak ~~
-----------------------------------------------------

tu kali pertama call.

untuk panggilan saya buat hari ni pulak.

lidah: hello, saya ashraf, konvo saya 19 ni.

kerani puki 2 : (mute)

lidah: hello, helloo.

kerani puki 2 : HAA, cakap je lah, saya banyak kerja ni !!!

lidah: saya konvo minggu depan cik, tapi surat konvo saya tak dapat lagi.

kerani puki 2: apasal pulak tak dapat, kami dah pos!!!

lidah : tak tau lah cik, maybe problem dengan pos kot.

kerani puki 2: ke awak ni tak isi borang or tukar alamat tak bagitau kami ni??!!

lidah: tak lah cik, dari saya mula belajar semua surat sampai je kat rumah.
alamat x tukar pon.

kerani puki 2: habis tu macam mana boleh tak sampai..?!!!

-------------------------------------------------------------------

haih. kalau ikut perasaan saya dah maki awak dengan hinanya, dah la kerani, bodoh, lepas tu
kurang hajar, takde budi bahasa. dasar pelacor.

tapi saya diam je, buat bodoh je dengan perangai macam kera mereka.
memang fuck

24 comments:

siggplus said...

kakitangan kerajaan, biasa lah..
sampai kerja 830 kul 930 dah sebok nak g sarapan pagi
sumbat kaki dalam mulut baru diorang tau..

yourdrugbuddy said...

tak semua kakitangan kerajaan macam tu tau :)

Disco Dramatic said...

aku pernah kena. i feel you, dawg. aku rasa kerani puki 1 dan kerani puki 2 memang minta untuk dilahirkan begitu, kut?

abuyugen said...

jangan marah kat kerani puki 1 dan 2 sebab diaorang nak jadi first intake tuk kemasukan ke neraka nanti. Tu pasal diorang 'berdedikasi' abis... Ish! makin penuh lah neraka tu nanti ngan manusia2 cenggitu? eh? layak ke nak panggil diorang tu manusia? Oh! tak layak rupenyer! emmm (fikir), makin penuh la neraka ngan haramjadah-haramjadah tu nanti!!! Moga kehidupan diorang sentiasa di haramjadahkan selalu... Nape aku cemggini? Aku pernah kena selalu... nak je cabut piagam pelanggan dan hempuk kat kepala otak diorang!!!

HaNi said...

try singgah bendahari plak..sama je haramnya

Wan Adams said...

benda ni aku penah kene jugak.
memang orang yang keje kerani berperangai mcm ni kot.bodoh.

kat cosmopoint juga begitu.bkn kakitangan kerajaan je..
kadang hangen gak r.bila tanye jwb mcm paisey2.nk je lempang muka sekor2.

farhanna said...

hesy memang kerani kena perangai macam tu ke? major.
babing diorang tu sume.

alia detsiwt said...

its a known fact kan? those who are supposed to be dealing with users/customers semua tak reti. semua terpaksa je kerja tu. i dont care for what reason they can come up with to back themselves up but its just wrong. pfft! i guess they just love getting cursed at while they sell avon products to each other in between the office gossips.

kartika said...

birokrasi.birokrasi.berukrasi

errk, kenyang said...

front desk/help desk/call line / phone support mana mana pon memang sial. di mana mana...sama je sial...

kumbangkecil said...

blog kamu sangat menarik.

boleh saya link kamu?

lidah said...

yeah. biasa la. i memang meluat betul dengan they all. sume nye memang bulshik.. benciii!!!

milkyluna said...

bongok sggh kerani kerani tersebut.harus dimarahi terus.kalau lah aku, dah kene hambur balik dah.datang period ke ape nak maki maki org...

farahfarahsakura said...

hehehe..bese la tu,aku selalu gak kena kat post office and kerani kat mana-mana pon la. cth, pejabat bendahari, pejabat fakulti. sume bajet best keje kerani..heh

saya said...

kat mana2 pun mmg ada je orangbodoh sombong mcm tu. diaorang tu tangankan sekali baru nak sedar dunia. bila ckp mkn gaji buta tak terima pulak.. chehh!!!

aniely said...

hehe keje la petronas kan abg am? hua hua hua

sreSHAziela said...

wajib amek name je.. kasi call boss dia.. aku mmg suke beno wat2 report ni.. keje no5 aku skrg.. plg kurang aku anto surat jer. hahahhaa.. cc big boss UPM tu..

tynaizat said...

mmg fuck off.hehe.

ML Amnesia said...

alaa.
kalau dengan saya la kan.
mau kena dah time tu.
on phone kan.
siapa kesa.
mulut macam tu memang patut kena gayang abes2.
barulah puas.
kita ada hak.
bukannya tak ada.
at least kalau tak nak marah.
keluarkan ayat-ayat pedas.
bhahaha!
biar rasakan.
:D
jahatnya aku.
tapi nak bgtau ye.
not all kakitangan kerajaan macam tu.
terasa ni.
mak ayah saya kerja kerajaan.
:D

Fa-T said...

dah mane kerani....

.m a r y n n a.® said...

hahaa...lawak2.. diorang yang keje kerani2 ni mmg perangai cmtu lahh.. tak tau apsal

reny rino said...

memang semua kerani macam ni.
ingat cam bagus sngt la tu.mentang2 la kiter student.

haish.teringat makcik2 dan pekerja2 di tingkat 2 unisel.

wawabescoot said...

hahaha'
lawak2 sabar jelah'
mybee die penat'
hahaha :PP

noor mohamad ismail said...

tak baik cakap macam tu....sebenarnya student kat universiti apa bezanya...mungkin lagi teruk pada pandangan kerani2 tu. manusia kan dijadikan berbeza-beza..faham2 jer ler. kita kat lebih berpelajaran