i am iron man

jumaat. cepat nya masa berlalu tanpa assignment dan test.
tanpa perlu makan di gerai yang sama hari-hari.
katil dan dapur lebih dekat , dan makan hari-hari terjamin.


tapi aku tak cakap yang ini adalah sempurna.


aku rindu masa dulu.
makan tak tentu. kongsi air buat megi.
kutuk kawan yang berjari enam.
hina kawan-kawan yang hitam.
cela kawan-kawan yang buncit.

haih.. dunia luar , gig semua penuh hipokrit.
mungkin sebab aku dah rasa tua untuk semua tu.

kerana statement kecik, porak peranda semua.
plastik lah.

semua hidup dengan berpeluk pada ideologi. konon cool
konon hero scene, nak fuck orang lain yang cari makan.

ye, aku vaggie, ye aku pro homo,
ye aku punk, ye aku hardcore,
ye aku indie, ye aku metal,
ye aku feminist,

ye aku lupa,

kita ada masalah lebih besar.

aku perlu cari kerja yang gaji minimum RM3000
untuk kaya cepat. berhenti kerja awal. settledown
dan hidup senang lenang.

aku tak mahu jadi loser yang berpegang pada pendirian, support local scene, punk not death, atau apa-apa segala lancau, sampai umur cecah 50. yang bila tua miskin dan wang simpanan kosong.



buat aku rasa geli dengan orang jb yang konon hero scene.

yeah. selamat hari jumaat

1 comment:

Perempuan Jomblo said...

buat aku rasa geli dengan orang jb yang konon hero scene.

aku pun.