roomate saya hilang jari kaki satu



ok. hari ni selasa sudah. hardcover dah submit.
hidup dah tenang kembali. cuti kali ni memang beza dengan cuti-cuti lepas.

aku harapkan seorang ahli silap mata datang bawa aku balek ke 4 tahun lepas.
tapi satu pun tak boleh diharap.

aku hanya mampu belek gamba..

kesian. dalam dah habis ni. aku hanya mampu berasa geli-geli melihat mendengar macam mana benda tu jadi. saraf menjadi kembang kecut. bulu roma menjadi tegak-tegak seram sejuk.

tiba-tiba aku dapat sms .

"aku kat wad kecemasan ni, jari aku hancur"

dari kedai printing, terus aku gegas laju ke hospital serdang. dengan risau membuak.
malang pulak. doktor tak bagi masuk. lama jugak aku kat luar...

sms kedua
" aku punya jari ni nak kena potong. wu wu, kau ta nak masuk ke?"

haih..

tapi masih tak boleh masuk. masih sama je.

tak pelah, aku balik dulu. nanti esok pagi aku datang jenguk..... tapi pelik pulak.
dalam pukul 2 am, doktor dah bagi keluar. mungkin kerana hospital untuk tempat orang berihat-rihat kot. yang sakit serius perlu balik. atau tunggu giliran di ruang menunggu.

sambil kelihatan dr duduk berbual-bual dalam ramai yang pesakit kat ruang menunggu.
yes lah. macam ni . tunggu lah. nasib ok, hidup , kalau x sempat mati dulu baru sampai doktor.

hospital free memang macam tu.

roomate. jaga kaki elok2. dah sihat kita mandi laut.

6 comments:

Ano-ny-mous said...

Assalamualaikum...
hey there
i have been reading ur blog & i like it a lot
very honest, blunt & direct
10 stars 4 u
keep it up

alia detsiwt said...

knape jari dia hancur? sian nye.

dude... shopping mana eh? ou ok? ke u ada tempat biasa?

Awin said...

kenapa dengan jari dia? okay, alia dah tanyakan. alaaaaaaa dah cutiiiii dah freeeeedommmmm cepatlah bawak jalan naik kereta saktiiii

lidah said...

haha.. kereta tu jangan dipermainkan.. itu optimus prime tu. cume kaler dia. kurang mendapat perhatian.


kaki dia tegesel kat divider sampai habis. sbb bawak moto.

Awin said...

euwwwwwwwwwwwwwwwwwww

alia detsiwt said...

*tutup tlinga* ngiluuuu...!!