13 chapters of misery

cuaca panas macam biasa. sesak nafas dari pagi, badan rasa lesu. semua nampak macam cacat dan hodoh. mundar mandir aku sorang-sorang dalam bilik ..

aku dah rasa hilang , sikit-sikit... tinggal tangan dan mata sahaja untuk aku melihat dan menaip.
dalam 24 jam, 20 jam dari kehidupan aku sejak sebulan lebih yang lepas, hanya menghadap
pc, makan sekali. tidur sekejap.. mandi apatah lagi.
kalau perlu mandi wajib, baru aku pergi..

haih. pelik lah. hari ini, semua kelihatan makin tidak kena. nafas makin x selesa.
tak tahu kenapa. mungkin lama x dapat pussy.

aku perlu mandi dan kemas bilik. katil dah macam almari. pakaian hari hari , semua penuh atas katil. surat khabar bulan lepas masih lagi aku baca dan bertabur atas meja.

horny lah
... dari satu chapter ke satu chapter. penuh penyiksaan. mass balance dan energy balance dah jadi santapan hari-hari ...


aku perlu rehat yang panjang.. sabtu depan intervew petronas. goodluck aku...

10 comments:

mollyjinxed said...

good luck for the interview.

missed your rantings

take care dude!

alia detsiwt said...

gud lak.

esok i start kerja. sorry i takda kredit lately.

zamm said...

eyp, gud luck :)

aku dah lepas, hehehe

Lily.Lulu. said...

good luck ye
saya tau kamo boleh
kamo kan hebat

:D

weirdwEEda said...

kisah cinta 1
saya sulaiman. dan saya bercinta dengan gadis yang sama umur dengan saya. pada awal percintaan kami. jika kekasih saya bersama lelaki lain, atau keluar bersama rakan² saya pasti akan telefon atau mesej untuk bertanya sedang buat apa. mungkin saya masih naif ketika itu. kemudian. satu hari. ketika terbaca diari kekasih. hmm. terkejut saya ketika terbaca dia menulis... "aku benci gila masa dia call² or msg² sibuk masa aku keluar, masa dia keluar ade ke aku buat macam tu? "...... saya yang naif ini, tersentap. bagaikan kena sambaran eletrik yang membuat saya senak di telur...semenjak hari itu. saya bertekad, tak akan kacau dia bila dia keluar dengan rakan² nya. dan saya berjaya.

namun. setelah beberapa bulan. masa untuk sulaiman pula. saya keluar dengan rakan², menonton wayang. berborak². minum². pada ketika itu, kekasih hati sulaiman sibuk dengan mesej nye. pantang saya tak balas, terus melenting. mmmm . bila sulaiman kata, dulu masa kamu, kamu tak suka macam ni, kenapa sekarang lain. kekasih sulaiman menjawab... tak yah la ungkit. dulu tu dulu lah. sekarang lain. mmmmm


kisah cinta 2
saya ialah azman, saya bercinta dengan gadis yang sebaya dengan saya , nama nya suri. pada ketika dulu, suri sering keluar bersama rakan², sekarang pon ada lah juga. Suri ada seorang rakan lelaki yang bernama Farouk. mereka rapat , sering berbual melalui telefon. mmm
suatu hari, farouk mengajak suri keluar, kemudian saya bergurau dan kata, nak ikot. dengan keras suri menjawab, tak boleh. kemudian saya menjawab, saya nak kenal² dengan kawan² Suri. kemudian dia kata Azman. kita ada life masing², kadang² tak semua benda kita kena buat sama² . Jangan limitkan life kamu pada saya seorang saja.. kata Suri.
kemudian . sejak saat itu saya bertekad, baiklah. saya akan simpan kata² Suri. saya sendiri yang hantar Suri ke setesen kereta api untuk bertemu dengan Farouk.
beberapa lama kemudian...
Azman belajar keluar bersama rakan². pergi ke gig gig kecil sekitar bandaraya ibu kota. belajar bergembira dan mencipta life sendiri. kemudian suatu hari suri berkata, Azman saya nak ikut awak keluar dengan kawan² awak. kemudian Azman berkata, saya nak lepak dengan kawan² saya nanti awak keseorangan. lagipun saya nak pergi gig. nanti kamu kena sepak² tempat tu bising semua. awak pon bukan minat musikal bising² ni. lalu suri menjawab. kalau tak bawak suri mana la nak tau.kemudian saya menjawab semula, dulu suri kata, "kita ada life sendiri, kawan² sendiri". suri pula menjawab "tak payah la nak ungkit yang dulu², dah agak dah sure cakap macam tu"....

saya bukan ungkit. tapi saya cuba bermain permainan ini mengikut rentak awak. dulu saya takde life sendiri. life saya dengan awak je. tapi awak yang suruh saya buat life sendiri. dan sekarang awak marah saya. saya ubah rentak saya ikut awak. dan sekali lagi, awak suruh saya ubah rentak saya ikut awak. mmmm awak awak awak awak

p/s : gile mcm aku sial...argghhh bace blog ko buat aku rase bersalah gile..mesti ni yg dia rase!

lidah said...

apa kau cakap? aku tapaham? sila huraikan

weirdwEEda said...

tak...wut i mean is..aku pun berkelakuan mcm ni jugak kadang2...n dia slalu tension gan aku n cakap tak tahu ape sebenarnya yang aku nak,bila bacer banyak lagi entri dalam blog kau ni aku rase mcm kena setempek kat dahi aku pulak haha...i even dunno how to control myself...iskkk

- said...

gudlak ye cik lidah.
saye akan slalu doakan awk! :)

- said...
This comment has been removed by the author.
lidah said...

oh sape ye incek ni?