copycat

brand tshirt sekarang, cakap je, macam-macam ada, lebih-lebih lagi indie brands. semua orang berlumba-lumba buat art group, t-shirt macam mula-mula orang berlumba-lumba buat band dan release demo.

pergi saja gig, pasti bertimbun booth-booth tshirt, terlalu banyak. ini itu ini itu, nasib baik yang jaga booth adalah gadis-gadis comel. membuat art group dan design tshirt dah jadi satu trend sekarang, gaya hidup remaja. semua nak ada art group.. kebanyakannya hanya copycat , nak naik cepat, nak famous mungkin.dengan design tiada kualiti dan menggunakan brush brush serta font font dari photoshop, budak kecil dari kelas cacat penglihatan pon boleh.. amik gamba dari internet, threshold-kan image kemudian susun dan tambah beberapa garisan-garisan serta menggunakan shape custom berbentuk percikan cecair, dan jual. hehe. aku rela pakai tshirt kosong .

Hal yang sama dengan SLR.Photography. Photography dah jadi trend remaja , pergi je mana-mana, kebanyakan pasti menggayakan diri dengan SLR , tapi kalau setakat nak bergaya dan ikut trend , aku rasa baik bakar je SLR tu. Mungkin kerana nak join art exhibition, nak melukis tak reti. Nak join band, tak reti main instrument. Nak tulis sajak , bodoh.
jadi last resort, adalah photography, tarok kamera atas rumput dan snap, amik gambar dan edit secara maximum dengan adobe photoshop dan taruk di fotopage dan myspace. poser..

kadang-kadang kita nak sangat adapt dengan environment, sampai kita bodohkan diri sendiri.
kadang-kadang aku pon sama. bodoh

19 comments:

mollyjinxed said...

how true it is..
sumtimes.. u're sucked into dat horrible world..

eeeeeeeeeee


just to feel belonged

TheDato' Fazly said...

wahhh... ko cam frustrated je... xpe a.. expressing diri sendiri je.. bukan nak famous...

lidah said...

aku tak frust lah. oh mungkin sikit lah. kadang-kadang tak kene cara tu. huhu...

(aku saja nak bahan orang, aku memang macam ni. lazer)

bali said...

aku terasa siot.

lidah said...

hahahaha jangan la terasa bang alalalla

Miss Fynn said...

aku pon rasa macam poser.
tadek bakat.
tapi gaya lebih.

tp aku sincere suka apa aku buat.

lidah, aku poser ke...?

lidah said...

ntah. aku tak yakin.. aku suka posing.
tu kire poser kan?

Miss Fynn said...

tak. tu posmen.

alia detsiwt said...

:) some of us now finally see, but some are still in the pitch... i'm just glad that ur torch has got some battery for that light... coz a whole lot of them are still dancing in the dark.

lidah said...

haha. i have a rechargeable battery. and a few battery spare. la la la

lidah said...

o posmen. aku ingat poster

S A M P A H A N said...

hey!
aku suka entri yang ini..
sbb aku sgt SETUJU ngn ko!!

Mohd Jayzuan said...

aku terasa macam nak main band.... bole ke? hohohoho.

lidah said...

jay: ang dah rocksta la jay eletrik.

Moses Mouse said...

bos, nak amik entry yg ni letak di my blog myspace i boleh. i credit lah hehe.

beck said...

jadah kareem, mcm kata kat aku la pulak... demmit...

[suhaili] said...

owh, kalo org yg bli dslr sbb mmg minat n da bli since b4 bnde ni jd trend, n gamba2 dorg mmg cantik pun then xpe je kot? manela dorg tau it wil bcome a trend, kan? ntah. aku suke je gamba2 yg dorg amik. art is evrywhere, dude.

Maisarah Khairi said...

indie scene skrg dah hodoh.

reny rino said...

sy malu utk kuarkan slr d BB.better smpan dlm beg aja.