k e h i d u p a n m a n u s i a b o d o h

ini adalah cerita mengenai sekumpulan gadis bodoh. rata-rata mereka berumur 22 tahun , namun berfikiran seperti golongan kayu, mangkuk dan selipar. tidak bodoh pon sangat mereka ni, semuanya pelajar, semua nya bijak rajin dan suka membaca buku. tapi mungkin , kerana gagal diasuh sejak kecil dengan norma norma kehidupan manusia, jadi mereka membesar sebagai pemakan buku, menjilat ludah2 lecturer, dan hasilnya = rajin dan bodoh. sebagai menghiburkan hati sendiri, aku tulis kisah kebodohan mereka. kisah nya begini. aku dan rakan² rancang untuk percutian yang indah di pulau. jadi oleh kerana cantik mata memandang dan laut yg bersih indah menawan, kami memilih tioman, wuh. dengan budget 300 satu manusia. namun, dengan tidak semena² wujudnye golongan bodoh, susah nak kata, semuanya hodoh dan bodoh.

orang bodoh 1 : kalau pegi pangkor 3hari 2 malam boleh dapat bawah 100 hengget
orang bodoh 2 : haah, pulau tioman tuh sosial sangat lah, lagipun kawan kite ade kontek
orang bodoh 3 : kenapa x pergi langkawi je.
orang bodoh 4 : aku nak tau aktiviti ape, kalau snorkelling aku x mau.
orang bodoh 5 : haah, mahal. kalau 150 kebawah kite pergi.
orang bodoh 4 : jom la pergi pangkor, sana boleh scuba diving, banana boat, jungle trekking .
orang bodoh 4 : kalau snorkelling nanti kena raba-raba , sebab kalau nak biar kita terapung nanti orang tu kena pegang-pegangkan , raba- raba.

bodoh x hingat, nak saja aku paparkan wajah bodoh mereka, bawah 100? ingat aku x servey harga ke . hmm 300 is maximum, bukan minimum. tambang bas dah 50 pergi balik, tempat tido, bape? mm makan, aktiviti. bullshit.
tioman tu sosial sangatlah, ahahaha gile fucking stupid bafoon. kau ni memang baru belajar perkataan sosial ke? dgn bf pegang tangan sume? huh. sungguh la bodoh yang melampaui batas. konon. ade kontek. bile suroh setel kan, kontek tempat murah "orang bodoh2" tu, dia jawab, apesal pulak kite, xnak la,xnak la. adeh.
kenapa x pergi langkawi je? heh. kau ni umur brape? kalau stakat nak shopping baik pegi midveli. aku plan untuk mandi laut bersih, berenang tenang x sibuk macam langkawi kotor, pantai x cantik. mmm
kau tanak snorkelling, pegi mampus kau lah. lepas tu kau nak scuba diving plak. scuba need a license ok. jangan lah cakap benda yang buat kau nampak macam super duper idiot mother fucker. lepas tu kau xnak snorkeling, tapi scuba diving kau nak. ... reason kau tanak snorkeling adelah reason paling bodoh aku penah dengar. siapa nak raba kau gemok, pendek itam , tak cantik pon. perogol tgk pon lari. zaman sekarang, kita ade sejenis jacket, kalau kau pakai kau boleh terapung, nama dia life jacket. bafoooooon. merujuk pada kiraan kebodohan. orang bdoh 4 merupakan pembodoh yang paling kayu.
emm. hah. geram. hah. bodoh. hah. hah. renung-renungkan dan selamat beramal.

2 comments:

Anonymous said...

haha... mmg x logik nk bajet bwh 100.. kalo dok kat mak die nyer chalet pun lom tntu dpt.. huhu.. lawak ah.. leh aku bkongsi cite org2 bodo ni ngan bdk2 klas tourism daku.. thanx..

dEwy ieiEn said...

haha,
asal la klaka sgt cite ko nih..
mmg sengal!
=P