Perhentian day 1

pagi tadi set jam pkl 3 mandi manda gerak to jetty besut. Pkl 645 sampai setiu singgah subuh dengan berak lepas meneruskan jelajah solo ke perhentian dengan takde bilik lagi.
Pkl 7 jumpa instagram d'lagoon , perhentian kecil so aku terus call tanya bilik. Dia offer bilik rm 40 semalam.
Gila murah.

Pukul 8 sampai jetty besut.
Bought the ticket to perhentian kecil.
Tgh hisap rokok cuci mata , jumpa officemate kat jetty but mereka menghala ke perhentian besar .

Aku still tunggu speed boat sampai dan gerak dalam 830 pagi.
Nak senak perut keluar nasi dagang sebab duduk depan sekali.

Sempat kenal dengan zaril , budak subang vendor diaphragm pump untuk oil and gas companies. Sambil senak nak tercampak sambil sembang . sikit lagi nasi dgang nak sembur keluar.

So almost there, d'lagoon .
Tinggal 4 orang atas boat. Driver, aku dengan satu couple . Aku pun xsure couple ke tak. Tak nak tanya lebih.
Mira and idi. From kl .

Sampai jetty nak tunggu cek in jam 12. Bapak habis topik sembang. Cerita dari asal usul pulau perhentian, besut , dengan green batch tourist guide, pokok ara , last last give up habis topik aku bawak keluar pen lukis buah dada banyak-banyak.

tempat ni gila lay back . Semua tenang . Isolated . X semak dengan party dan orang mabuk. Potong sebab takde plug je dalam bilik . Nk charge phone kena beratur kat cafeteria . 40 ringgit . So aku x complain.

Then rented a snorkeling set , and kencing dalam laut sambil tengok gamat. Malas nak lama-lama sebab aku dah lapar. Makan sekali dengan idi and mira.

Dah kenyang , hiking pulak 30 minutrs. Gatal nak tengok windmill. bernaloi la sumpah seranah penat. View awesome nak mam pos.

Then balik , tidur .
Malam makan burger and sembang dengan dive master . Ali . Local . From air puteh. Dengar dia cerita jenis jenis orang yang diving. Sampai aku dah give up sebab ngantuk.

Semua balik bilik .
Tidur atau pun bersetubuh .

10 comments:

karenontheshore said...

oit..kebetulan dua hari lepas aku baru lepas lepak di pulau lang tengah. :) have fun n menyelam banyak2.

Ahmad Arba'in Ali said...

aku pun plan trip hujung may ni. cant wait!

tenku butang said...

608

done follow/singgah sini.. jom follow/singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Anonymous said...

We're going back to redang on first week of july ..jom if u care to join_nsi

lidah said...

Tp nanti mana nak tau korg siapa nsi

Anonymous said...

If u nak join..kita meet up la smwhr before KT. Tunggu kt jeti pon ok. Boleh je contact2..nsi

Anonymous said...

Sori lupa.my email nursyazana.ishak@yahoo.com ajak ur pals along if u want..u will LOVE redang lagoon.ce google tgok cane.nsi

Aishah Abd Mutalib said...

lidah, bot punye schedule ade x?

lidah said...

aku rasa first boat pkl 8, last pkl 4

Aishah Abd Mutalib said...

orite, thanks!