Jalan mudah bahagia di office

Kebanyakan orang yang aku kenal
Semua tak suka current kerja mereka
And most of it sebab bos, or colleague.semua faktor luar. Bukan sebab the work itself.
Jadi apa yang kita perlu buat ialah bunuh kawan sekerja yang kita tak suka, atau bunuh bos kita yang kita benci.
jangan tukar kerja. Sebab rata rata orang yang tukar kerja selalunya menyesal kerana x dapat apa yang dimahukan.
pembunuhan boleh dilakukan sendiri
Atau dengan pembunuh upahan.

Kalau benci bos yang melakukan sexual harassment , tikam konek mereka.
Kalau bos suka jerit-jerit maki hamun tikam leher mereka.
Kalau kawan yang semak kat ofis tikam mata mereka.

Takdelah. Acah je.
basically, Utk dpt semua yang kita suka sekaligus pada masa yang sama memang mustahil.
The grass is always greener on the other side. Sometimes yang problem is us. But we fail to realize. so macam kita suka someone, there are things pasal dia yang kita xsuka. So kita kena terima semua. Not just half of her.

Sama macam kerja. Semua benda pun sama. Dont do things half hearted.
You'll regret

6 comments:

karenontheshore said...

ohh tikam... haha.

bkn x bahagia tpi penat dgn mcm2 ragam dan drama.

Ahmad Arba'in Ali said...

this is your writing! :D

Muhammad Hofiz Achoson said...

hurm, ada betulnya :)

AR said...

Brilliant. Thank you

Mischelle said...

Boleh bunuh tapi dalam minda jer. Tihi!

art IbSha said...

trimas!!idea bernas, akan cuba!hahaha..