sakit

kepercayaan , hormat
aku rasa tu asas kasih sayang.

bila salah,
kita tak junjung ego atas kepala,
kita tunduk salam,
dan terima hukuman dengan hati terbuka,

kerana masih berdirinya orang yang terluka ,
tak berganjak tu, kerana nak tengok perubahan ,
sebab masih ada lagi sedikit kepercayaan.

don't make thing worse dengan tindakan-tindakan yang semata-mata nak lupakan masalah,
hati orang yang sakit , tak pernah satu saat pun lupa , tapi dia senyum supaya,
dia boleh kata pada diri sendiri yang dia ok.
and dia masih bersyukur kerana masih ada ibu bapa, dan nyawa nya sendiri.

3 comments:

Misch said...

its true, trust and respect is much more important& it is said that love cant always be forgiving. :).been there done that, what can i say is be strong.

mireya said...

''dia masih bersyukur kerana ada ibu bapa dan nyawanya sendiri''

Betul. Aku patut selalu ingat yang ini. Cz i tend to forget this.

Anonymous said...

Nicely said. Especially "hati orang yang sakit, tak pernah satu saat pun lupa, tapi dia senyum supaya dia boleh kata pada diri sendiri yang dia ok" - paling terbaik!