La la la la

Budget ke tak budget sama je. Kerajaan, kang tak cukup duit nak bayar, bonus kitorang jugak yang potong. Macam dua tahun lepas. Apa kata peruntukan yang Petronas bagi berbillion billion untuk kerajaan setiap tahun tu kita reduce sikit supaya boleh bagi increament kat kami yang bukan government servant ni.

Banyak sangat dah benefit untuk servant-servant government. Loan rumah, personal loan, cuti berpuluh puluh hari, increament .

Bosan la macam ni. Nak tido.
ZzzzzzZZzZZzz

12 comments:

Misch said...

no offense to those gov serv, but harap2 lepas gaji mrk naik nnti makin rajin la dri biasa.

mao said...

new budget good for gov je la..

kita yg swasta ni..
dgr je..itu pun kalo nk dgr..

i wonder diorg ade buat x research psl current ratio pekerja gomen vs pekerja swasta dlm negara ni.

Anonymous said...

Sigh

Petronas kan cash cow governement. selagi boleh milk the cow, sekali tu la.

kadang down pk kerja mcm gile, cuti skit, subjected to strict appraisal, ada m3.. mcm2.

maybe one day, ill just change route and join the governemnt too.

i know there'll be challenges, but i know theres no strict appraisal or m3 hahahaha.

some ppl call this the biggest election bribe.

Anonymous said...

padan muka.hahaha

Anonymous said...

swasta jd mcm anak tiri. esk lusa harga minyak barang dapur naik dua dua pun kena. babi apa depa

kampong boy said...

dari kerajaan untuk orang2 kerajaan..

Anonymous said...

this the biggest election bribe. MMG BETUL.
pungut la undi

vavi doh.
apa kita xsama ke ?. duit juga doh!
benda kna beli gak. kalo mcm tu rmai la xkawen pasni sbb nk tanggung ank bini, haha siot gampang je

Anonymous said...

dik dah sunat ?

lidah said...

dah keje dah kak/bang.

ghost writer said...

jadi servant kerajaan takkan swasta yang nak bagi kebajikkan.

swasta untuk dipergunakan.

Anonymous said...

all life is bout rezeki.. sungguh2 terpijak...nak kaya niaga dobi la..
ari2 i anto toto n carpet kat u...kekeekek ;) wait...ape makna kuli batak? sape tau? tq in adv

lidah said...

Anonymus : kuli batak tu kuli gila babi stok pencacai