Burung yang bergoyang

Satu hari aku akan musnahkan cubicle ni. Dan kerja segembira yang mungkin.
Tunggu sikit sahaja lagi. Akan aku laksanakan rancangan aku.
Aku tak nak pun gaji berpuluh-puluh ribu. Tapi aku nak puas, dan tak bergantung pada orang lain.
Even aku benci meeting kena masuk meeting jugak berjam-jam.
Buat kerja yang tak rasa value.

Tapi setakat hari ni aku dah keluar dari department lama yang bagaikan lubang najis tu,
Dah dua kawan aku msg mengadu kata dah makin merepek-repek.
Head of department yang menggelabah salahkan supervisor bila setiap kali masalah.
Emo macam nak kena suap puting.

Tunggu sikit lagi ye. Kita akan bebas seperti burung yang liar bergoyang-goyang.
Oh tak, maksud aku burung yang bebas berterbang-terbang.

2 comments:

dayya said...

:)langkah berani. mari, terbang bebas. huhu.

xuk said...

burung patut bukak dobi yem