FML

fml.. sejak bila wujud akronim ni pun aku tak pasti.
cuma yang aku pasti, aku tak kan guna sampai bila-bila. fml. tak kira teruk mana hidup,
siapa aku, nak cakap fuck my life?
hidup ni pun tuhan bagi pinjam,
biar susah , masalah letupan atau kucar kacir,
kemalangan, kesusahan hidup, sesak kewangan,
banyak lagi nikmat lain tuhan bagi yang kita tak tengok betul-betul.

nikmat bernafas, cukup anggota badan, hujan, perasaan lega lepas garu di tempat gatal,
perasaan kencing selepas lama tahan kencing, perasaan sayang, nikmat duduk selepas lama berdiri, nikmat tidur ketika ngantuk, nikmat mimpi ketika tidur dan nikmat mata dengan hiasan dunia.

banyak sangat, tak mampu nak tulis. tetapi dengan sedikit masalah dan ujian tuhan nak bagi, mula kita fml, fuck my life.

jangan bongkak sangat . ingat satu benda je, bila dah mati nanti, nak dibicarakan,
kita akan merayu untuk diberi peluang hidup semula untuk membaiki semua kesilapan.

cherish it while you still can.

life...

6 comments:

Anonymous said...

seize the day!
T___________T

afrohead said...

orang kita ni apa saja yang orang putih sebut semua nak ikut..

Ries Lee said...

hargai hidup sekarang. selagi hidup, selagi tu ada peluang.

Anonymous said...

maybe sum feel better after cursing

Dammit said...

:)

kampong boy said...

setuju lah....