officer

I kerja dengan pakcik-pakcik.
majority semua memang pakcik.
muka garang dan makan orang.
especially abang usop.

tapi, selalu jugak I berbual dengan abang usop.
lagi selalu dari berbual dengan papa.
jadi satu malam, I tak sure bila,
kami bercakap tentang polis dan hakim.
padahal sebenarnya semua tak puas hati sebab dapat surat
warning saman trafik. I ada lah saman dalam rm900.
dan nampaknya i tak bersendirian, ramai lagi yang dapat surat warning.
terima kasih.

jadi abang usop cerita tentang idea dia.

kenapa polis trafik ketika memandu boleh bawa lebih speed limit dan tak perlu pakai talli pinggang. tapi, saman kalau kita tak pakai seat belt dan memandu lebih halaju.
kenapa macam tu?

sebab , macam mana hebat pun polis trafik, undang-undang trafik yang dia sibuk-sibuk suruh kita ikut, dia kena buat juga. semua alasan pun tak boleh pakai.
semua tu kencing .

kalau macam tu, hakim sebagai penjatuh hukuman, akan jadi orang paling berkuasa dalam dunia. boleh membunuh,rogol, curi dan raba-raba kerana, mereka yang jatuhkan hukuman.

jadi konsep sebenar kehidupan ni , kalau nak suruh orang pakai tali pinggang, diri sendiri kena pakai dulu. kalau nak suruh pandu ikut halaju, sendiri kena buat dulu.
dan kalau kerajaan tak bagi main mercun, sendiri jangan main bom letup-letupkan orang monggolia.

opss. haha

11 comments:

DlrngMlrng said...

boleh ke letupkan orang ngan mercun bawang?

lidah said...

boleh

aNiSa hANg tUaH said...

hehe
betol tu
sebelum nak suruh org buat.
kite kena buat dulu

mesti pakcik2 tu ensem kan
hehe

happy new year~

gdsjht said...

hahaha comel

Jarri said...

mongolia mongolia senyap sikit ah.

sensitif.

art:tech said...

damn. terbaek.

Mario said...

Yeke.
senang cerita jaga perangai masing2 je.
Polis memang tu keje diorang.
lepas tu nak duit kopi je keje.
hampas makan duit haram

Wolverina said...

sorang kawan i ayah die polis. die pun pernah tny the same question dekat ayah die, "kenape ayah tak pakai seatbelt? kalau org lain xpakai pandai pulak nak saman..."

ayah dia pun ckp, polis mmg kebiasaannya tak pakai seatbelt. supaya nanti in case of emergency takde la terhegeh2. nak2 seatbelt tsangkut ke apa ke.

i xtau la sama ada benda ni masuk polisi polis ke tak. tapi diorang bukanlah bertujuan saja2 melanggar undang2 atau menyalahgunakan kuasa sbg seorang polis.

fashion said...

Fashion,poetrys,wallpapers,mobiles software and secret codes available here

fashion said...

Fashion,poetrys,wallpapers,mobiles software and secret codes available here

nn said...

ayat last tu memang "haha". :D