got shave?


so hari ini, i terjaga dengan segar. walaupun tidur tak lama. still i bangun pagi.
baju housemate i yang dia suruh i sidaikan , masih dalam washing machine. sori akmal. lupa.
jadi hari ini, i've been thinking. sebenarnya lama dah curiosity ini timbul, cuma semenjak dua menjak ia dah sampai kemuncak.

biasanya kalau lelaki shave, misai akan jadi lebih kasar dan jika di biar lama akan menjadi hantu misai. begitu juga dengan kawasan-kawasan lain yang bermisai.

tetapikan, kalau wanita yang kerap shave misai, bulu kaki dan bulu tangan. jika suatu hari nanti, stranded di tengah-tengah hutan dan tiada shaver, adakah bulu kaki mereka akan tumbuh seakan-akan stokin bola, begitu juga misai, adakah ia akan kasar dan memanjang ? begitu juga dengan bulu tangan, adakah akan tumbuh menyerupai handsox?

mesti horror kalau begitu.. hmm kerana bila ia panjang ia akan jadi kerinting.
cuba bayangkan ..

megan fox dengan misai, stokin bola dan handsox.

10 comments:

azyan azilah said...

sebab tu dalam islam xbg pompuan shave. kalo ketiak tu,cabut je. nnt putih bersih.

n,kalo nk shave gak bulu kaki+tgn,kne mntx permission hubby dulu.

kalo xsilap la,coz i blum kawen. he~

hawayou said...

laser je lah. senang hidup.

ojamoja said...

sebenarnya bukan bulu jadi makin kasar selepas bercukur. tapi sebab lepas bercukur, yang tinggal adalah bahagian paling bawah bulu yang lebih kasar dan tebal. sebab tu lah rasa kasar. so all along memang bulu kasar tuh ada kat bahagian paling bawah bukan sebab kita cukur atau tidak.

info dari majalah cosmopolitan us version bulan julai 2009.

Wolverina said...

aku pernah sampai berbulan2 tak shave bulu kaki. takdelah panjang smpai kerinting2 pun. dia tumbuh panjang sikit je drpd bulu yg asal.

haish. pndai2 jelah ko ni.


er, dlm islam takleh shave ke? 0_0

Ladynoe™ said...

perempuan jarang shave kot. selalunya ketiak cabut. bulu kaki pergi wax. try la wax. 2 bulan tahan tarak tumboh wooo..

to wolverina;
kalau suami awak cakap tak suka bulu kaki, baru hukumnya HARUS awak buang. kalau tak, hukumnya haram.

syuk said...

bulu aka ulub

Anonymous said...

http://ariayana-ariayana.blogspot.com/2009/09/maaf.html
ok guys permohonan maaf bleh terima ke???

Mr K

lidah said...

thanx anon for the update. baik awk ni.

so, mcm mana kalau perempuan yg ada misai, kalau dia shave mcm mana?

Chaireel Azizee Mohamed @ Ayub said...

oho..dah mintak maaf dah dia..hahaa

azyan azilah said...

kalo pompuan tu ada bulu2 yang ley membuatkan die merasa malu+rendah diri dan seumpamanya,wajib cukur.


rasa2 igt la tyme skool dulu belajar. hi~