entry perasan: setiap kali, ianya pasti menyegarkan i.



what makes you a great boss.

1. bila dari jauh anak buah you nampak dah excited panggil, BOSS!! sambil senyum excited nak salam.

2. bila you tegur something serious dan tak menyebabkan anak buah you terasa, berhemah. And lepas you tegur, dia cakap " saya suka cara encik tegur, terima kasih".

3. bila anak buah duduk dengan you, dan borak semua benda , even personal matter, maksudnya dia dah percaya kat you.

4. bila semua orang buat kerja yang you suruh tanpa masalah, even they did it with their best.

5. bila satu hari, masa orang lain cakap kat anak buah you, "excited btl jumpa bos, dari jauh dah panggil" , and anak buah you cakap "bos baik, kita mesti kena lagi baik dengan bos".

6. bila you bagi kerja, you turun join buat kerja sama-sama.

apa yang paling i rasa indah ialah when we treat everything informal, bukan buat tak serius, serius,, cuma informal. Less protocol.

selamat hari raya

Ini saja yang membuatkan i terus untuk rasa teruja untuk datang kerja hari-hari.

11 comments:

iamstradust said...

you dah jadi bos ke?

lidah said...

bos kecik

puspaSARI. said...

slmt hr rayaaaa :D

y u z said...

incik kareem,
selamat hari raya.

=)

Anonymous said...

salam aidilfitri

Aku Diana said...

yang atas 2 cm punggok je..heehhe

saya said...
This comment has been removed by the author.
zaza said...

muke macam bodoh siott

saya said...

mcm cool jer klu ko jd bos aku bro..
cm ni aku kerja bwh ko ye pak?
tp aku nggak mau jd itu operator
slamat ari raye

Ms Alba said...

suci entri u kali ni..
i suke...mmg mcm u,yg nampak baik2 & cepat tersentuh atinya..!

Anonymous said...

i say u guys lucky to have each other. ada boss yg baik tp anak buah pijak kepala lak, haih.. susah..