dalang selsema babi



51 down and more to go..

biasanya dah berhenti.
tapi bukan kali ni. hari-hari makin ramai mati.

tapi yang pelik, the pig is and was always there, why now?
bukan harini babi baru makan tahi,
atau baru haram, atau baru gemuk atau pink atau banyak cacing.
kenapa sekarang dia baru selsema?

adakah mungkin, jauh di sebuah makmal tersembunyi yang kita tak tahu dimana,
ada sekumpulan saintis yang hari-hari mencipta virus baru, untuk mengambil alih dunia?

apabila dunia kucar-kacir, mereka akan keluar dengan antidot dan seluruh dunia akan tunduk,
dan membayar jutaan ringgit untuk mendapatkan antidot itu. adakah?


GI John, rise of pig

23 comments:

protagonist kayangan said...

ada kemungkinan

seseorang said...

sebenarnye memang ade...
saintis yang buat mende tuh...
cume tak tau dari mane....

owner of broken heart said...

nice imagination there
but probably true
:)

azyan azilah said...

dah ramai start pikir cam2. maybe?

Nazirah "The Jenny" Ashari said...

Itulah kan? Ada je ni orang2 yang tak guna yang nak mensabotaj ni.

Nazirah "The Jenny" Ashari said...

Oh ya encik. I finally know who u are!


(Refer to Facebook's artwork of this and kaitakan nama u di situ). Blog baru eh? Mungkin dah lama dan mungkin i tidak lagi update dgn u. but u remain and continue to impress as an artist so thats good.

y u z said...

hishamuddin rais dah mengupas mengenai ini dan telah buat aku berfikir yg kita sedang hidup semacam filem V for Vendetta.

dari sham rais -- http://tukartiub.blogspot.com/2009/08/satu-pandangan.html

silalah baca dan ayuhlaa fikirkan.

peggy lyssa said...

this makes sense. omg.

BLOG untuk ape? said...

semuanya kemungkinan

ロザリザ said...

that sounds too hollywood-ish.


i have to disagree.

hatrikirana said...

sama juga seperti berpuluh wujudnya anti-virus komputer. si pencipta virus mmg wujud - sbb itu ada anti-virus.

lumut said...

erk.
benar itu.
tapi tibe2 aku rasa macam baca blog MR.KLON dalam CICAKMAN tu.
hehe..

kesiankan babi.
die juge makhluk yg tidak berdose.
kite lg byk dose kot dari babi.

heheh
jage kesihatan kamu!

nurul khairunie said...

dah terbawa2 cerita GI Joe ni.

Anonymous said...

itu design utk cd hujan?
band homophobic tak perlu cd secantik itu...
sebab pembelinya terhad...
hanya manusia normal saja yg boleh membeli...

lidah said...

haha thanx

Jarri said...

perkara ini memang berlaku. dan selalu berlaku. percayalah. ini adalah konspirasi kapitalis.

johan adam said...

kapitalis punya keja sume nih

e | | i n said...

Ramai umum dah tau. Dokter banyak mengeluh..
Tak adil nak sorok benda nih.. macam ditindas jer aku rasa. Mentang rakyat biasa. Tak perlu tau benda yg tak patut tau..
Aku marah giles. Seyes.

Anonymous said...

isRaEL LE Pe lg

siggplus said...

aku percaya h1n1 tu propaganda amerika

armouris said...

info tentang selsema babi kat sini - FAQ Tentang Selsema Babi

lidah said...

armouris: hehe dah macam pamplet H1N1.

Anonymous said...

yeah, u r right. tapi another reason, dunia dah nk kiamat dan makhluk2 manusia terima blk apa yg mereka dh buat. :)