saya tak suka lah macam ni

my first album cover for hujan...



hai.
saya bukan apa. saya tau mesti ramai yang suka.
tapi saya tak. dan saya tak peduli langsung pun.

ish. rasa mual gatal-gatal tekak.
publisiti murah dengan photoshoot percuma untuk budak-budak perempuan
berumur 17tahun kebawah yang baru nak buka akaun myspace.
kemudian merekrut semua muda-mudi hartawan yang baru beli dslr ,
untuk bersama-sama dengan beliau.
tak sudah-sudah dengan iklan, saya bukan hanya shoot model, tetapi budak perempuan-perempuan yang baru nak up. apa yang penting sanggup untuk tunjuk lurah dada,
berbogel lebih digalakkan ataupun paling kurang peha yang munggil.
muka tak lawa boleh sarung paper bag.

walaupun komposisi seperti ayam ,
tapi orang tak sedar.

faham tak apa saya cuba cakap ni?

saya marah sebab


from photography i learn to appreciate things around me,
everything..
because a beautiful pictures doesn't mean a beautiful subject.
what it needs is a beautiful imagination..




not just girls with push up bra and artificial cleavage

21 comments:

Aie said...

saye setuju

Tina Jo said...

setelah lama jd silent reader, i have to say this utk entri ini: sye pun setuju.

Shaira Amira said...

I think I know who you're referring to.

revrie said...

I agree with your last statement.

But still I like the album cover too. Mungkin daripada persepsi aku, aku suka. Nice work.

iYda Juhar said...

amatlah setuju bangat.

lidah said...

trime kaseh sebab stuju. mari kita berparty

lidah said...

haha u can read my mine shaira? very good. haaha

Kasturi said...

aku pon setuju..dia terlalu seronok dgn dunia dia tuh..kite rmai2 le mendoakan dia..moga tuhan ubah haluan tuh.

xkan nk g babap bontot dia kn..hahaha

Starry Eyed said...

"muka tak lawa boleh sarung paper bag" - teringat cite nip/tuck semalam. pun sarung paper bag jugak.. for what its worth, i love ur photos amrul! from the start dulu till now! :)

KhairulAqmal said...

oh, ini saya amat setuju. saya pernah tanya mereka yang begini, kerana di tempat saya ramai, mereka kata, seni.......

Luna Abdullah said...

i dont know for who u write this but i know one of them. model photoshoot dia semua budak sekolah then semua pakai dress nampak "toooot"

dah tak mcm photography dah. dah mcm pornography plak aku tgk mamat tuh punye flickr.

taufiq shariff said...

wahai karem
aku setuju pendapat mu itu.
sangat annoying
gambar2 adik2 baru abes pmr tu dapat komen sampai berpuluh2...hahaha.
desperate???

peggy lyssa said...

haha

not just girls with push up bra and artificial cleavage

sangat sedap ayat ni.
goodjob!

emma songall said...

betul tue.
sangat-sangat setuju!

msYuz said...

bro,
welcome to the REAL world.

sebenarnya, entah kita yang tak dapat mengikut arus orang atau orang lain yang menjadi semakin menjijikkan?

think.think.

Ayyman Rahim said...

Cover album Hujan memang cantik.

thesleepless said...

Mungkin terlambat tapi saya setuju juga.

Orang-orang seperti itu yang buat photography nampak murahan.

f.a.t.g.i.r.l.s.l.i.m said...

Setuju..bernas dan masuk akal.

fad said...

hai abang amrul.sayer baru jew sign in myspace.tapi sayer takder gambar cantik-cantik.kalau sayer nak abang amrul amikkan gambar saya cantik-cantik boleh tak?kalau boleh sayer nak yang lagi cantik n meletops dari kawan-kawan saya tu...

dEs said...

a picture can give different meanings.
yg penting niat tu.

*kagum dgn bahasa anda.ringkas.

khairilmustafa said...

nk setuju gk la

mcm tau je sape org tu

haha