panas dan berbogel licin.

the pek and the nok
boboi and his ikan keli..
perot fad, fad and diba
ag, perot ag, and his guitar
noh dengan helmet baru



tiada apa yang lain.
sama je minggu ni hari- hari.
rasa mual-mual i tak kurang-kurang.
tapi itulah, semenjak dua menjak ni morning sickness i menjadi-jadi.

i kena jumpa specialist i ni.
..

semalam i luang masa sedikit untuk kawan-kawan tersayang.
hantar keropok lekor kat hidd. I pon tak sure, sebenarnya hidd yang mengidam atau adi . hehe
kemudian I ke studio hezry.
noh pon ada datang dengan helmet baru dia.
tapi yang pasti semua yang lain masih maintain .. tak berubah sangat..
perot fad sama saja, ag pon curve still maintain, ully masih berlakon Jangan Ketawa,
and ikan keli boboi masih liar.
buat i rasa muda kembali setiap kali seperti selalu.

tak macam ditempat kerja. i rasa macam 20 tahun lebih tua.
tak fun ...

i tanya kawan i, seronok ke u kerja ni?
mm. ntah la, aku seronok bila aku faham apa aku buat.
tapi kenapa i tak seronok?
23 haribulan je seronok.
gaji masuk.

..
i tanya danny. danny , betulke u seronok keje macam ni hari-hari?
sebenarnya i nak buka kedai hardware. i rasa macam seronok sangat kalau ada kedai hardware.

bila i tanya zulfakry, dah 10 tahun kerja.
U memang nak buat kerja macam ni sampai bila-bila ke?
sebenarnya, i nak bukak business. I rasa seronok sangat kalau buat business.


kadang-kadang i tak sure.
Ini ke apa yang orang selalu kata,
"the grass is always greener di sebelah sana."
atau sebenarnya, majoriti kita takut nak capai impian masing-masing.

takut tersungkoq.
hmm.
I pon sama.

10 comments:

melon. said...

aku nak kejar impian.dalam masa yg sama,kena maintain life.tapi tak boleh diserentakkan sebab aku bukan robot.dpat sikit2 pun jadila.

art:tech said...

benti keje, buat ape yg ko nak la kote. belasah je. survive. hahaha~

spidergirl said...

ai nampak makin gemuk la lately.benci tau nyah

msYuz said...

hahah.
my last blog entry pun mengomel hal the grass is always greener on the other side nih.

betul mcm komen incik art:tech --
benti keja dan yang penting, SURVIVE.

ai did dat.

padang hijau yang baru, rumputnya kurang best (gaji sikit sihh) tapi otak lega.

wat istikharah kareem. InsyaAllah rahsiaNya akan terungkai. =)

J MAIDEN said...

skeri kan. ai kno.

lidah said...

tp aku mata duitan. haha
mmm. risau sebenarnye.
yelah.

fad said...

buat apa yang ko rasa suka..mcm aku

khairilmustafa said...

jd ft photog la am

haha

tu kt bukit broga

dekat semenyih

dpn skit dr simpang nk ke sg tekala tuh

Gatto999 said...

Great shots !...
Ciao from Italy
:)

lidah said...

thanx