najmi 3

setahun aku hidup di chow kit. lepas dapat motorsikal pertama hasil titik peluh aku, aku pindah ke klang. mencuba nasib di sana dengan kerja yang lebih terjamin . di sana , aku kerja di port klang. angkut-angkut kontena. kerja ni lebih seronok, walaupun penat sikit. hari-hari dapat geledah kontena. kalau ada syarikat-syarikat yang hantar barang menggunakan kontena dan tak daftar , silap lah. memang aku bawa balik. walaupun aku masih tiada kereta, aku dah ada rim kereta 4 biji kat rumah. tv flat screen, ps2, stok ubat batuk tak payah cakap.

kerja baru ni seronok, nak buat overtime pon senang. apa lagi bila supervisor aku duduk serumah, dan sama-sama kaki ubat batok.aku tak payah pergi kerja, tanda je bila nak overtime walaupun pada hakikatnya aku sedang tidur masa tu, supervisor aku sign je. kat sini, aku dapat kerja dari kawan paksu. sebab dia banyak kaki kat port klang. kalau ada barang bagus, mesti dia dapat dulu. networking kena bagus..banyak aku belajar dari paksu. cuma bila aku nak belajar amik ice, paksu maki hamun aku, sikit lagi dia nak belasah aku. hampir-hampir.

berguna jugak orang tua ni


sambung nanti

9 comments:

kupaslaroren said...

hurmmm....

phikool thong said...

haish..smbg lg

Jarri said...

nasib baik ada paksu beb. kalu tak dah lenjan ice.

tapi last-last u lenjan jugak ice tu. paksu u pulak kena tikam kat leher.

Shooke said...

geledah kontena eh.. mcm geledah baju jek

pak_owns said...

best le keje kt port.
penat=xbest
barang dlm kontena=best.

chykeenzachary said...

weh..hapdet cepat la....huh

afdsmkad said...

awat yg neh pendek jew???uuu..cont.cepat

Anonymous said...

sherry??
:P

Ayyman Rahim said...

Best gila!