kepok kucing makcik sammah


lif kat kedai kepok lekor

depan kedai kepok lekor

makcik kepok lekor

makcik kepok lekor tanpa warna


so tiba-tiba saya decide nak balik kl. saya terus balik walaupun saya keje sabtu ni.
saya apply cuti untuk hari sabtu, kemudian terus hit the road.
kalau saya tak balik, tak dapat nak tengok adi kawin. hemhem.

menyesal sedikit bila basuh kereta sehari sebelum balik. shit. sampai kl dah kotor balik.
tahi tahi burung dan serangga yang menempel keras kat cermin . natang betul.

semalam sebelum balik saya singgah chendor beli kepok lekor.
makcik kepok lekor sempat ajar saya.

50sen = sammah

kalau dua sammah, maksudnye seringgit kot.
camtu lah berikutnya.

masuk kedai kepok makcik sammah ni, ada dua jenis kepok,
kepok kucing dengan kepok ikan.

yang kepok kucing tak sempat saya nak tunjuk. sebab makcik tu tarok atas lantai.
bentuk lebih kurang sama dengan kepok ikan. cuma lebih busuk dan mungkin tak sedap . boleh goreng terus atau makan terus dari atas lantai.




pada siapa yang ada bela kucing kat rumah, tunggu lah masa sesuai.
mesti ada sepah-sepah. nanti kalau ada , jangan lupa cuba goreng dan rasa.

oh semalam, sampai kuala lumpur, saya singgah rumah hezry nak cuba ogawa getar-getar diperut tu. karen-karen kat perut. nice.

.....
tiba-tiba pagi tadi alia call cakap hezry eksiden sebab ahseng bawak keta langgar divider.

10 comments:

Aini said...

err..betul ke kedai kepok lekor pun de lift?
(-_-")

syuk said...

sammah setey

HariHaz said...

satu amas = sammah.

joabdullah said...

mmg ade lift pom siap ade escalator lagi.haha

kepok tiga ammah!!

doloh said...

gambar hitam putih
mok cik kepok lekor tu cover macho..hahahaha

lidah said...

satu amas tu ape? kite dok pehe ni natang.

Anonymous said...

sammah = satu ammah / se amah = 50sen

singgit = 2 x 50sen = 2 (dua) ammah

. said...

laa ag eksiden lagi?

puspaSARI said...

haih,ag. ksian nya. oi puspa ada link baru. www.lovepuspa.blogspot.com yang lama dok aktif dah =p

Gurik.dan.gaban. said...

jgn nak dua sammah sgt...
hahahaha
dua ammah sudey..
cam citer pasal amah indon plak kan..
tiew!