rahsia paling besar


dalam sepanjang 23 saya hidup. ada banyak rahsia besar yang saya simpan.
dan saya amik keputusan untuk bersikap jujur kali ini.
rahsia besar pertama.
waktu sekolah dulu saya pernah tercirit dalam seluar dan tinggal kan sluar dalam saya di tepi sinki tandas lelaki kerana nak basuh tapi, takut ada orang lain masuk tandas.
rahsia besar kedua
saya pernah ajak kawan saya buka puasa, minum air paip masa amik air sembahyang , tapi kawan saya tak minum, lepas tu saya pon cakap saya tak minum, sedangkan saya dah kenyang sampai keesokan harinya.
rahsia besar ketiga
untuk subjek plant design waktu tahun akhir di universiti, saya tiru kerja orang lain 2ratus peratus .semuanya sebab saya tak tau apa yang saya belajar sepanjang 4 tahun tu.
rahsia besar keempat
saya tak pasti bila saya mimpi basah pada kali pertama. maksudnya, saya memang tak mandi wajib sejak saya mula baligh. saya mula mandi wajib pada kali kedua saya baligh.
ehem ehem. haha.
rahsia besar kelima
waktu sekolah rendah, saya pernah curi duit syiling bapak saya dalam kereta untuk isi dalam dompet kulit baru saya dan belanja saudara mara saya kepok kat india roti.
hm.. bosan hari. satu hari suntuk saya kat rumah.
oh ye, hari ni keluar result pertandingan pelekat kenderaan petronas vinyl chloride sempena 5million safe man hours(5 juta jam orang bekerja dengan selamat tanpa cedera atau mati).
oleh kerana aku hantar 2 design, satu design nama housemate A, satu lagi nama housemate B. dengan gembiranya aku dapat no satu dan no dua. huhu. dapat voucher minyak free seumur hidup...
haha. padahal rm 250 je
ini pon rahsia besar, kalau kantoi habis, pertandingan ni untuk staf petronas vinyl chloride je. shit

13 comments:

doloh said...

jom lepak minum2 ngan mkn tomyam..

LW said...

comel

syuk said...

u r damn good in designing kareem!
hahah aku simpan rahsia nih dow

pjah ;D. said...

ko ade tulis nme x kat slua dlm ko?haha,,kalo tak ko kantoi ngan mak cik cleaner psl rahsia besar ko yg pertama.ahah.

ehh ko da prnh pegi pantai kemasik?yang balik bukit pnye..tp bkn yg nmpk dr tepi jln tu? :D

lidah said...

time kaseh syukri hensem

Lup-duP said...

bontot la abg am nih

Nene Matahari said...

wah,rahsie pertame kite same..haha
cume saye nyorokkan blakang mesin basuh kat nursery..wahaha
(last2 kantoi sebab corak saye nye rare sikit)haha

kupaslaroren said...

1 2 rahsia ade persamaan ha ha..

Syaza said...

Kiranya ko tak keje la kat vinyl chloride? Haha. Interesting sebab abang aku keje situ.

lidah said...

yep. aku tak keje vinyl chloride. aku penapisan

sofa besar said...

:)

bakri hafiz hisham said...

style lah ini post
:D

Dayana said...

haah. plant design aku pun tiru gak sebab aku tak paham.