budak kelantan


sejuk nye pagi ni.
cuaca mungkin dalam 4 degree c. semua orang masih lena tido. i masih jetlag lagi.
kat malaysia sekarang jam 8.26 am. sama dengan jam kat laptop i. i isi masa lapang pagi ni dengan belek gamba-gamba lama, tiba-tiba ternampak gamba central market. terus ter-flash back unwanted memory .
...
dulu masa i sekolah. i loser habis..selalu keluar sorang-sorang. senang nak jalan .
and kalau i nak balik i boleh balik je. masa tu i form 4, nak keluar beli bola basket.
waktu tu, lebih kurang jam 11 am, di area central market.
orang pun tak berapa ramai.
.. tiba-tiba , ada dua orang budak kelantan.
berdiri sebelah i, tanya i nak pergi mana.
" abe, mu nak gi mane be?"
i dah rasa tak sedap hati. apasal orang ni friendly sangat, ada sesuatu berbau ikan ( fishy)
i cakap lah i nak balik rumah.
sebab if i cakap i nak pergi shopping mesti dia tau i ada duit.
"i nak balik rumah "
masa i cuba nak blah , budak kelantan sebelah i grab tangan i, tunjuk pisau dalam jaket dia. pisau sayur kalau tak silap i. i tak sure brand apa. shit. orang lalu lalang depan i tengok je. stupid betul.
dia cek beg i, wallet i ..
semua kosong takde duit.
nasib baik i genius . i dah sorok duit awal-awal dalam stokin . kawan-kawan i ajar. untuk persediaan benda-benda macam ni.
then dia ajak i pergi belakang lorong belakang mcd central market.
"meh, ikut pergi belakang"
i cuba fikir macam mana nak lari. then i suruh budak kelantan tu jalan dulu.
"abang jalan dulu lah, i follow"
maybe sebab orang jahat ni tak pandai macam i, lepas dia toleh, i terus pecut lari masuk central market sambil toleh ke belakang sekali sekala. i lari sampai pakgad, lepas tu, i diri je sebelah pakgad dalam 10 minit. i tengok line clear, i sambung lari. lariiii sampai stesen putra masjed jamek, and terus amik train ke klcc.
fuhhh.
lepas hari tu, i jadi fobia . agak paranoid. bila ada orang i tak kenal tiba-tiba datang tegur i,
i cam terus berdebar-debar , and perlahan-lahan i nak lari.
shit. and lepas benda tu, terus i benci budak kelantan. tapi sekarang ok dah sikit
sorry .

19 comments:

.AzFaRuL. said...

pnh kena gak, tp dgn gigih & x malu plus takutnya, menjerit tgh2 ramai tuh. tp yg sy kena to more to sex abuse. kuang ajo. last2 dia kena belasah. pdn muka.

lidah said...

kau bukan laki ke? knape kena sex abuse dengan laki?

urrgh

.AzFaRuL. said...

yes, memang euw.

acituvwxyz said...

bila nk mai central market lg? this time i cucuk dgn kunik. haha

lidah said...

ok baby. tungguuu

zharifzakaria said...

budak kelantan ke budak petronas
wuhuu!

fynn jamal said...

kalau aku bukak mulut pasal ni, kompem kena maki.

respon aku, makanya adalah:

kekekekekeekek

muhdzahari said...

huk aloh!
bukan sume budak kelantan camtu.

maybe first impression leh nampak cane budak tu..macam aku, hehe..

salam merayap~

e | | i n said...

ko buat aper kat texas lidah?

lidah said...

ellin : aku lepak2 kat texas je, isi masa lapang.

fyn : hahaha hahahahaha aku pahammmm. hahahahhaa. takpe2 kite je tau..

zarip : aku jeles lah k, kau tere.

zahari : haha aku tau kau baik.

syuk said...

aku paham caner gampangnye suasane tu doww

J MAIDEN said...

uish. naseb kuat lari.

kecik said...

situ bukan port gay ke?

e | | i n said...

Ko belikan aku keychain ngan fridge magnet boleh?? thehhehe~~

Amer Yusof said...

budak kelantan dan prejudis, memang x dapat dielakkan.

kenapa ada prejudis? aku yakin label 'budak kelantan' tu patut ditukar. assuming whole kelantanese camtu..errkk..tak boleh terima betol.

lidah said...

bukan macam tu. bukan semua. tp some lah.

wénkt said...

saya org kelntan tapi saya baik

faris irfan said...

0199395673

faris irfan said...

0199395673