big bang

nice.
kamis malam jumaat.
kuala lumpur kelihatan macam biasa.
tak ubah macam yang aku tinggalkan dahulu . (2 minggu lepas)..

traffic jam macam biasa.
politik masih busuk.
pondan makin bertetek.
malam terang benderang.

kalau kat kerteh, malam-malam macam ni ,
gerai nasi kukus 24 jam je yang bukak.
dobi pon office hour. sial...

"mu tau kat kampung aku besu' orang tak panggil traffic light"

"habis tu, mende?"

"lampu sto' "

sto'= stop

nice. dari hari ke sehari, keadaan menjadi makin stabil,
aku dah mula rasa selesa dengan keadaan . dengan kawan-kawan baru.
semua rajin amik dan hantar aku balek ruma hari-hari.

8 comments:

Jarri said...

mu dok gi kuale berang agi.
dinung orang panggil "lampu 'domang"
(lampu pedoman).


na na na na teganu kite.

lidah said...

aku rasa tengganu, traffic lite punya nama berlainan ikut daerah.

sa said...

ngganu kite. hah

kamitaken a.k.a Lutfi Lokman said...

wakaka.. gannu kiter.. tapi siyes arr. gi kole berang lagi best!~

Kurt Kuden said...

yeah.. trg best

cik.sepi said...

sto'=stok=stop

indah sungguh bahasa terengganu :)

just me said...

kenapa kurang menulis skg ni??momentum kurang ye..oo asyik berkerja dihari megu

Ikmal Ibrahim said...

aku dah lame tak singgah sini...tapi aku rasa ini antara entri random terbaru ko yang best...

aku tatau plak ko dah ke terengganu. kirim bot satuuuuuuuu...