1 8 3 7 a h a d

1837 ahad.

... apa yang aku boleh kata lagi dengan kehidupan seorang poser . aku akan bosan
dan rasa tiada identiti bila aku duduk seorang. tiada siapa aku nak copy, tiada apa yang aku boleh cuba tunjuk. tiada lagu yang aku boleh sing along.

aku mahu botak seperti gandhi dan makan sayuran, supaya orang sanjung aku sebagai icon.
aku mahu tulis blog supaya aku nampak hip, cool dan up to date. semua orang yang takde life buat kot.

why people need superman. itu je yang aku boleh ingat dengan memori lemah aku dari movie superman return.aku dah susah nak ingat . makin hari makin nyanyuk. mungkin kesan makan semut, atau melihat kemaluan.

i have a problem with myself. tapi untuk cover kemarahan terhadap diri sendiri, aku kerap maki oang lain dan tampal muka aku pada orang lain, marah pada keadaan supaya aku lupa yang aku ada masalah yang besar.

kadang-kadang aku regret dengan pilihan yang aku dah buat. dengan keputusan yang aku dah putuskan. dengan kelemahan aku, dengan realiti yang aku adalah lelaki yang bosan, tak reti bergaul, tak menarik, tak kaya, dan sukakan perempuan cantik .. aku memang tak sedar diri.

but then again, siapa yang sedar?


11 comments:

mollyjinxed said...

ada tempat tak.. aku nak hantuk kepala kat dinding puas puas.. biar aku lega.. biar beban tu hilang dalam hantukan

tapi aku xnak kepala berkecai.. aku nak puas...

lidah said...

aku ada dinding. meh la.hentak

mollyjinxed said...

thank you.. u're too kind...

lidah said...

thanx . u too. mari la hentak.

mollyjinxed said...

marila. menghentak bersama.. pasang la lagu best

lidah said...

yeh. lalalalala kerja lalala kerja

mollyjinxed said...

ahaha.. lagu uncle hussain gak ko pilih ek. ahahhah

lidah said...

em aku ulang dah 100 kali dah ni lagu tu. lalalala lalalalal hari hari kerja. lalallaa

mollyjinxed said...

hari hari kerja.. lalala.. bosan dengan kerja.. ha ha..

alia detsiwt said...

semester dah nak habis. kena start apply... if tanak kerja in between boleh tak??? bolehhh laaaa!!! knapa mak aku tak baggiiiii?!!! nak pinjam sepotong dinding jg.... **duushhh dusshh**

lidah said...

meh hentak hentak.. ayam dinding...sedap.