lidah ultimatum


12.40 am , rabu.. hari ni agak segar dan selesa untuk aku duduk
sambil menyilang kaki untuk seketika. selesa untuk aku lihat sekeliling
dan tersenyum sambil memutarkan lagu baru hujan, muda.
dengan berulang ulang kali, diikuti gadis eletrik dari jay.......

akhirnya, habis report untuk 1st draft final year project.
tugasan terakhir mengenai energy balance buat aku stress sebentar.
tapi dah ok dah.

bourne ultimatum. dua kali aku tonton movie ni. jalan cerita yang berkesan.
dan membuka mata kita tentang kejahatan CIA, kekejaman orang atasan.
dengan setiap pembunuhan disertakan dengan alasan national security emergency,
national security dan national security. dalam hal sebenar mahu lindung buntut
sendiri.

and that is what really happening today , kalau kita masih tak sedar,
sah kita ni dungu dan lena. kalau bukan secara terang, ia berlaku secara simbolik dan dalam bentuk yang lebih kecil.dan mungkin kurang kejam. tapi membawa erti yang sama, yang berkuasa menindas yang tidak berkuasa. biasa lah tu.

*gambar diatas tiada kaitan.

dan di universiti, bahagian keselamatan di cop sebagai CIA dan membuat kerja-kerja kotor universiti.
Saman sana sini. clamp kereta sana sini. tunggu green light pasti lepas ni masuk surat kabar pakgad tembak pelajar sebab berambut panjang lebih telinga.

lain pula pelajar, dijadikan ahli politik atau pak pak menteri universiti, yang tugas mereka sekadar pergi bercuti di hujung tahun dengan duit-duit pelajar dan untuk mencantikkan lagi resume supaya mudah mencari kerja lepas graduation.bangkang lah kalau berani, dengan yakin aku kata, sem depan pergi cari rumah sewa.


hmm. aku capai² kotak rokok, habis pula nusantara hijau 12 batang aku.
oh ye.shutter count aku dah 68000 .. fuck!!
i hope it will last till i have money to buy a new shutter.

tiada siapa aku nak maki dan mengata kali ni. semua orang mula melayan aku seperti sepatutnya dan hubungan aku dengan dia pun stabil dan gembira setakat ni. terima kasih power root dan KY jelly.


The weak can never forgive. Forgiveness is the attribute of the strong. -gandhi-



6 comments:

Ikmal Ibrahim said...

macam mane nak tawu shutter count untuk nikon dslr?? aku pengguna bodoh yang hanya menggunakan dlsr untuk mendapatkan pussy...hahaha!!!

lidah said...

aku cek kat software. aku tak ingat software apa. aku cek kat ruma mmber. kau search la kat downloads.com mana tau jumpe..

haha who doesnt?

Ikmal Ibrahim said...

okeh...aku dah jumpe dah...thanks...

darL said...

macam best je kau ada lagu baru hujan dan gadis eletrik tu.mana nak dapat? aku cari x jumpe.
jika x lokek.share.bole?

lidah said...

darl: ha ha ha ha ha. tunggguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
la la la

aku bagi lirik nak? ag soh aku simpan sorang

darL said...

hee gelak kau ye.
lirik apa? nak nak!