Maruah

5 days mc
tsara nabila
Ombak rindu

nak kutuk sangat tak baik.
Kita tak tau kita macam mana nanti.
Tapi , aku macam lost semenjak dua menjak ni.
Apa yang orang cuba nak buktikan dengan video yang macam ni.

Tu sebab orang cakap.
Too much of apa benda pun akan merosakkan. Haih. Social media.

In 5 years from now.
Tuan punya badan mesti menyesal bila tgk balik video video yang mereka post.
itu sebab kita ada kawan-kawan, kita ada sms, phone call, dan real conversation dengan sesama manusia.

ada masalah discuss, not broadcast.
Rasa nak bercerita, cerita dengan kawan-kawan, mak bapak.
Rasa nak menangis , please dont do it in front of a camera and post it on the net. kita ada kelab pembimbing rakan sebaya.
Boleh bawak berbincang.

Ok?

7 comments:

Anonymous said...

ok c;

Badrullah Anson said...

tp aku suka baca kau maki hamun dlm blog ni dulu. god blesss the internet. ahha

mr kay said...

pembimbing rakan sebaya? serius? haha

Muhammad Hofiz Achoson said...

setiap sekolah ada kaunselor, jangan la malu2 nak jumpe :P lau yang dah keje, boleh call 15999 lak, hahahah

zahira abd rahman said...

tu pun kalau dieorg ada rasa malu, haha

gdsjht said...

tak ada apa lagi yang boleh kita bincangkan.

La Kuchi said...

saya rasa mereka mahukan perhatian. hey, rasa mahu didengari, disedari, dihargai kan sifat manusia. mungkin mereka silap atau tidak tahu untuk menyalurkan 'rasa hati' ke channel yg betul.org muda kan. :p