Con fuse

Treat people the way you want to be treated.
But at the same time , never expect anything in return.
It means, zero expectation.
But as a human being.
Lahir saja kita dah ada expectation.
Dah lumrah. Bila tidur kita expect kita akan bangun. Bila kita tarik nafas, kita expect udara tu sentiasa ada.

How to have zero expectation pon aku tak tahu.

Adakah bermaksud jangan overdo sesuatu benda ? bila sayang jangan sayang sangat? Bila doing someone a favor jgn baik sgt? tapi bercanggah pula dengan treat people how u want to be treated.

9 comments:

Hannah Haykhall said...

It's okay to be con fuse.
Tapi, jangan lama2 sangat. Haha.
Buat baik, hati tenang.
Buat jahat, hati gelisah.
Pengalaman aku.


lidah said...

Hanah: tapi kalau expectation?

naziyatul fatihah said...

tiap kali tolong org,
mesti aku expect org tu juga akan tolong aku juga satu hari nanti.
tapi selalunya expectation aku ni jauh tersasar

Muhammad Hofiz Achoson said...

Bro, you are like, each and every time I read this blog, I just couldn't agree more.

Anonymous said...

Berbuat baik selagi hati ikhlas. U ikhlas sebab u kasih.concern. Its in you. But different strokes for different folks. Not everyone share prinsip yg sama,sense and awareness,let alone level of appreciation.syg selagi daya.doa.tapi kena ikhlas.hilang penatnya.insyaAllah - nsi

lidah said...

Nsi : the best

Anonymous said...

ihlas bro..ikhlas

gadis said...

ikhlas is the word..

gadis said...

don't expect people to return any favor yg u buat.. tuhan yg akan balas in so many ways.. sbb tu org kata buat sesuatu kerana Allah.. :):)