iklan raya petronas

awak tahu apa yang buat saya marah, jelik , menyampah harini?
bila saya baru nak touching tengok video raya petronas baru di youtube,
accidently, terbaca stupid comments dari viewers.

ada yang bercakap tentang royalty,
gaji besar bonus enam bulan ,
yahudi
and politics.

bodoh, saya malas nak tinggal komen,
sebab bergaduh dengan orang bodoh akan hanya memperbodohkan diri sendiri.
bila orang portray kebaikan, things we could learn,
ada saja pihak sibuk dengan nak meyahudikan orang,
sibuk dengan gaji pekerja petronas,
some even saya tak tahu celah mana diorang nampak ,
boleh pulak nak kaitkan dengan politik. adui.

can we just enjoy the short movie,
and learn from it.
tak perlu interpret dengan idea-idea masing-masing yang pelik-pelik.

stop trying to hard to look stupid.
just take it easy.
some people just look more stupid when they open their mouth
compare to when they are sleeping.

6 comments:

Anonymous said...

So true!
But try to Watch BERNAS short film on eid fitr. Youtube it. Not so much negative respon n stupid comment of morons.

syaza said...

sangat setuju

Mohammad Syukri Badaruddin said...

ko bile nak berlakon, kim... kahkahkah?
baca blog ko kdg2 penuh dgn sastera, kahkahkah

lidah said...

Syukri : Kau siapa? Siapa Kim? Kau salah orang ni weh? Jgn kelam kabut sgt

biasa said...


lidah: manusia dewasa ni sibuk nak jadi tuhan.

evagurl izma said...

biasela tu bile dh over thinking mmg jd cmtu..sume budget mcm da expert tau sume hal -_-