part of the plan

happiness is subjective,
macam mana kau define kegembiraan,
duit ,keluarga, kawan, isteri, kasih sayang, dan yang paling ultimate iman.

setengah orang dengan gaji 600 sebulan ,
dah gembira, dah bersyukur , boleh hidup tanpa sikit pun mengeluh,

setengah orang, sebab tiada allowance rumah seribu,
terus "fuck my life".

setengah orang tak perlukan orang lain untuk rasa puas dengan kehidupan,
dan setengah orang, kawan-kawan adalah kebahagiaan.
bila takde sesiapa, rasa muram, dan nak "fuck my life " juga.

it is how we define.
with ringgit and cent,
popularity,
or just as it is.

hidup dengan seadanya,
dan gembira dengan seadanya.

hujan, panas,
untung rugi,
lahir, mati,

semua ada isi sendiri.
semua bukan mistake.
termasuk percintaan yang separuh jalan.
termasuk perniagaan yang bangkrap,
termasuk masa silap yang gelap,
termasuk salah ceburi bidang,

semua bukan mistake.

everything was part of the plan.




6 comments:

Pisey said...

Everything is still part of the plan. Thank you, for this(;

aenmatderis said...

ia lebih dr hebat.
:)

baashah;D said...

true :)

syamsul fitri said...

motivated gila.seriusly.

salute.

gadis said...

senyum pada takdir, takdir pasti akan kembali senyum pada kita..

mcm ko ckp "everything was part of the plan."

:)

Anonymous said...

well said.