help needed A.S.A.P

now now there,
enough with all this heart breaking stories.

seriously.

i need someone to tell me something.
what i really should do.
how i really should finish my days ahead.



am i not serious with my life ?
am i really trying to please everyone?
ke macam mana?

i really need help.
please


22 comments:

Anonymous said...

hai! welcome back;)
- tak pe la. kalu tak thn before quit, diam2 plan up ur biz,dah ok quit la. k ciao!

Anonymous said...

then ask from Allah.
He is watching you.
And He is waiting for you.
Dengan Dia,
ada semua jawapan :)

aenmatderis said...

aku pon tgah broken heart nie.
cuba sedaya upaya untuk bangun.

tunggu jela.
nanti ade jodoh kau.

nadiahs said...

I second this person's opinion :

[then ask from Allah.
He is watching you.
And He is waiting for you.
Dengan Dia,
ada semua jawapan :) ]

Allah tak pernah jauh dari kita
Kita yang selalu lupa jalan pulang.
try reading this:
http://www.iluvislam.com/inspirasi/sinar-hidayah/4129-allah-itu-sweet.html

Turn to Him okay?
In times of good and bad, He is always there for us!
Next, start anew!!! :)
There are soooo many things waiting for us out there.

Anonymous said...

As I said before, she is not worth it Kareem.

You deserve someone better and not her.

Trust me.

Anonymous said...

Kareem. Ask Allah SWT why this is so hard to you? Ask Him everyday , in every things you did.

There's a thing that to you it would be so complicated . It is because Allah SWT face you with the wrong one to learn how to find the real one.

People makes mistake. Always.
Sometimes Allah SWT bagi cash juga atas masa lampau kita atas sebab Dia mintak kita ingat apa kesalahan kita dan beringat. Allah Maha Besar .

to Amirah ; please appreciate apa yang ada . Perempuan cepat emosi kerana kebanyakkan mereka mengharap sesuatu yang lebih daripada pasangan dia , sedangkan dia? Cuma mengharap tanpa memberi benda yang sama .

It would stress both of you. yang satu stress dengan mengharap lebih , yang lagi satu stress untuk buat berlebih2.

Aku mintak maaf cakap.
Ciao

miraksasa said...

Dear anonymous thankyou for your concern. People like you who've been very unsupportive of our relationship actually motivate me to prove you wrong. I will do all I can to fix things if you're unhappy with that, I am deeply sorry. But yes, thankyou for constantly hoping for bad things for us :)

Anonymous said...

To amirah :
Kenapa kau susah nak lepas kan kareem? Dia terang terang taknak kau.. Buat apa nak teruskan.. Paksa tak boleh bawa korang berdua jauh..! Percayalah! Kareem tak buat mcm ni kalau takda sebab..

Anonymous said...

Kareem!
U deserve someone better brother!

Cikgu Aerobik said...

as I said before, TAK DAPAT KECOH!!!! lalalala *sambil menari aerobik*...dh la mira jom ikut I pegi joging ke badminton ke ape ke sb aerobik tu mcm bosan sgt..tu yg nk kene sebok-kan diri dgn hal-hal org lain sgt tuh....zzzzzzzzzzzzzzz

miraksasa said...

Mind your own business pls. Our relationship is none of your concern.

Anonymous said...

oi anony-ing.
listen here. are u so damn fucking perfect?maksum sangat ke diri kau tu?ha? let me ask u guys semua a simple qstn..maksum sangat ke?suci sangat?bagus sangat? now korang dah dapat apa yang korang nak. be happy. and dgr sini. bila time kau bercinta. and shits happen. kau nanti pun akan macam ni. mendoakan org lain jatuh tu salah. unless kau tu maksum. and wont get hit back by karma. jaga rship sendiri before nak kecoh pasal rship org lain.

do me a favor dear penghasut. stop jadi annoying. go and pick up a hobby. oh satu lagi. Negara ni demokratik. so tak salah kalau ada org side A or B. *komen ni tiada paksaan dari pihak sape-sape*.

Fuckyou said...

Apa kau dah bagi segala galanya dekat kareem? Susah nak lepas. Kareem should have another girlfriend yang lagi baik 10 ganda dari kau. Tak guna lawan lawan dengan anon dekat sini.

Anonymous said...

For those who keeps on condemning Amirah just because you are the reader of Lidah's page, hangpa kenal ka Amirah sapa? Hangpa kenal ka Kareem ni sapa? I guess korang kenal his writing shj. Better jgn masuk campur, jgn bagi komen nak merosakkan hubungan.

Kalau stkat kenal Kareem dr segi writing, aku pun kenal Amirah sbb kami satu kos.and bukan aku tak suka Kareem cuma the point is hangpa tak kenal tp sibuk nak bg pendapat. Just leave them alone.

Anonymous said...

dear fuck you and anonymous,
*hairan kenapa guna nama yg buruk bagi diri sendiri*

like you said..kareem deserves a gf who's 10 times better than mira. Siapa? like you(if you're a woman) or anon?. The problem is, dalam dunia ni tiada siapa yang lagi bagus dari antara satu sama lain. Nobody born without flaws. Ok, maybe he deserves someone 10 times better, but does kareem deserves her pulak?. I see from here, he enjoys people condemning mira. Because if dia tak, dia akan bersuara bila orang kaitkan nama mira dengan penulisan dia. I bet if kareem in mira's shoes,she will definitely defend him. Bila kita ada masalah, tak elok kita bercerita(tweet,fb or even di blog). Nanti orang kata kita nak attention. Jangan kita megah dan look down on people dan menghina. Dont be an instigator. Kelak diri sendiri kena pulak. That time all the bad omens will be fallen on you.

"Wahai orang yang beriman! Janganlah sesuatu puak (daripada kaum lelaki) mencemuh dan merendah-rendahkan puak lelaki yang lain, (kerana) harus puak yang dicemuhkan itu lebih baik daripada mereka; dan janganlah pula sesuatu puak daripada kaum perempuan, mencemuh dan merendah-rendahkan puak perempuan yang lain, (kerana) harus puak yang dicemuhkan itu lebih baik daripada mereka; dan janganlah setengah daripada kamu menyatakan keaiban setengahnya yang lain; dan jangan pula kamu panggil-memanggil antara satu dengan yang lain dengan gelaran yang buruk. Larangan-larangan yang tersebut menyebabkan orang yang melakukannya menjadi fasik, maka amatlah buruknya sebutan nama fasik (kepada seseorang) sesudah ia beriman. Dan (ingatlah), sesiapa yang tidak bertaubat daripada perbuatan fasiknya itu maka merekalah orang yang zalim."-surah hujurat ayat 11

Anonymous said...

dear fuck you and anonymous,
*hairan kenapa guna nama yg buruk bagi diri sendiri*

like you said..kareem deserves a gf who's 10 times better than mira. Siapa? like you(if you're a woman) or anon?. The problem is, dalam dunia ni tiada siapa yang lagi bagus dari antara satu sama lain. Nobody born without flaws. Ok, maybe he deserves someone 10 times better, but does kareem deserves her pulak?. I see from here, he enjoys people condemning mira. Because if dia tak, dia akan bersuara bila orang kaitkan nama mira dengan penulisan dia. I bet if kareem in mira's shoes,she will definitely defend him. Bila kita ada masalah, tak elok kita bercerita(tweet,fb or even di blog). Nanti orang kata kita nak attention. Jangan kita megah dan look down on people dan menghina. Dont be an instigator. Kelak diri sendiri kena pulak. That time all the bad omens will be fallen on you.

"Wahai orang yang beriman! Janganlah sesuatu puak (daripada kaum lelaki) mencemuh dan merendah-rendahkan puak lelaki yang lain, (kerana) harus puak yang dicemuhkan itu lebih baik daripada mereka; dan janganlah pula sesuatu puak daripada kaum perempuan, mencemuh dan merendah-rendahkan puak perempuan yang lain, (kerana) harus puak yang dicemuhkan itu lebih baik daripada mereka; dan janganlah setengah daripada kamu menyatakan keaiban setengahnya yang lain; dan jangan pula kamu panggil-memanggil antara satu dengan yang lain dengan gelaran yang buruk. Larangan-larangan yang tersebut menyebabkan orang yang melakukannya menjadi fasik, maka amatlah buruknya sebutan nama fasik (kepada seseorang) sesudah ia beriman. Dan (ingatlah), sesiapa yang tidak bertaubat daripada perbuatan fasiknya itu maka merekalah orang yang zalim."-surah hujurat ayat 11

Anonymous said...

"Wahai orang yang beriman! Jauhilah kebanyakan daripada sangkaan (supaya kamu tidak menyangka sangkaan yang dilarang) kerana sesungguhnya sebahagian daripada sangkaan itu adalah dosa dan janganlah kamu mengintip atau mencari-cari kesalahan dan keaiban orang; dan janganlah setengah kamu mengumpat setengahnya yang lain. Adakah seseorang daripada kamu suka makan daging saudaranya yang telah mati ? (Jika demikian keadaan mengumpat) maka sudah tentu kamu jijik kepadanya. (Oleh itu, patuhilah larangan-larangan yang tersebut) dan bertakwalah kamu kepada Allah; sesungguhnya Allah Penerima Taubat, lagi Maha Mengasihani. "- surah hujurat ayat 12

"...janganlah kamu mengitip dan mencari keaiban orang lain".

kita sesama muslim, seeloknya,tegur dan menasihati antara satu sama lain. Bukannya menjadi penyumbang kepada idea yang akhirnya menjadi salah satu penyebab jatuhnya orang lain.

Anonymous said...

Dah dah la.
Yang ada masalah kareem and amirah.
Yang korang nak jadi hakim dalam relationship diorang tuh kenapa? Cukupla dengan mendoakan yang terbaik untuk mereka. Kalau kita nak memberi nasihat, kita beri nasihat yang baik yang mencerminkan peribadi kita.

All the best guys. If things are not meant to be now, it doesnt mean it is not meant to be in the future. InsyaAllah.

lidah said...

Dear anonymous. I didn't wrote anything about amirah. and I don't entertain all the comments either. I'm not enjoying this.
I keep quiet because I think that it is better than marah orang, or anonymous, or even mira.

This entry was for the choices I made in life especially my career.

I never said I deserve someone better, twice better, or ten times ke.yes, and I never said mira deserves me.

I think you understand me wrongly here. When people provoke, we don't have to respond. It will just make thng worse than it is now.

I'm not looking for any attention. I don't promote people to read what I wrote. I was actually asking people what should I actually do, because I am confuse with choices I made in life. Not to condemn anyone not even mira. i didnt even mention her name or say anything about my relationship.

No matter what happened, I jjust want the best for everyone. Especially mira.

You should know better. Assumption is dangerous. boleh jadi fitnah kalau salah . kan?

salam

Anonymous said...

Dalam kes anwar ibrahim baru-baru ini, anwar memilih untuk mendiamkan diri. Apabila karpal singh mengeluarkan kenyataan "apa yg terjadi atas dasar suka sama suka". maka ramai yang membuat spekulasi "oh anwar buat rupanya. dia tak liwat tapi perbuatan itu tetap belaku.". Apa yg terjadi jika anwar tidak memilih untuk mendiamkan diri?. Dia akan mengatakan "Tidak. saya tidak buat". Ini adalah satu contoh di mana penjelasan di perlukan untuk menolak sebarang spekulasi dan sebarang kontroversi. Saya rasa apa yg anonymous bermaksud ialah, memang mendiamkan seperti yang di nyatakan anda "When people provoke, we don't have to respond. It will just make things worse than it is now." adalah bagus, saya setuju. Tetapi, dalam sesetengah situasi kadangkala, penjelasan diperlukan.
Seperti situasi anda, saya rasa wajar anda memberi penjelasan. Kerana berdasarkan komen-komen yg di buat. Things are kinda out of control. Orang dulu-dulu bila masuk meminang, diam tanda setuju. Mungkin sesetengah pembaca ingat, bila kita diam. Apa yg dikatakan dan disangkakan mereka itu adalah benar. Well, since you have made a clear statement, i hope your readers will erase all the negative assumptions. Assumptions is made when there is no explanation made. Semoga dari sini kita ambil ikhtibar. Setiap manusia itu adalah kerdil dan tidak lari dari membuat silap.

Semoga saudara kareem dan saudari mira, mendapat kebahagiaan yang di cari dan di redhai. Dan kepada yang lain, kita jadikan hari-hari yang akan datang untuk memperbaiki diri kita. Salam

Anonymous said...

well said anonymous..ooik, byknya anon di sini. Aku setuju. Actually banyak badai dalam percintaan. Kalau ko kuat ko boleh get thru it in no time tp bagi yg tak kuat,jadi mental torture spanjang hayat. Aku dah baca blog amirah tu. Aku tgk dia betul betul ikhlas.

lidah said...

kepada anonymous:

tak perluberat kan kepala judge, or come our with assumptions.

yang tahu apa sebenarnya jadi is aku,
dan mira.

kau tak perlu nak pesan suruh aku bagi peluang ,
sebab semua tu aku dah buat.

being a part sekarang bukan kerana aku nak dia hancur ke rosak ke sedih ke.

sebab setengah manusia perlu rasa dibawah untuk dia bangun dan berubah.

aku minta dia berubah untuk masa depan sama-sama.

jadi kalau tak tau cerita apa,
nampak surface je. tak yah la cerita banyak.

ikhlas ke tak.
semua tu bukan nampak pada penulisan.

benda tu lihat dari perbuatan dan hati.

:)