sesak

minggu ni sesak.
nafas dah hujung-hujung.
nyawa pun dah nyawa ikan.

macam-macam ujian tuhan nak bagi.
setakat ni aku tak nampak lagi kebenaran phrase "what doesnt kill you, makes you stronger."
aku tak mati lagi setakat ni, dan aku tak rasa langsung perasaan semakin kuat.

takde siapa yang faham,
mungkin ada yang pura-pura faham.
supaya aku rasa sedikit lapang.

tapi bila kita pura-pura,
sampai masa kita lupa , dan terlepas semua.
seperti pondan, yang pura-pura kepit suara,
sampai masa dia terlupa, suara buruh kontrak pasti keluar.

5 comments:

EZAN IDMA said...

suara pondan garau. hee

mizmaleya said...

harap en kareem bertahan terus. ini bukan pura pura. ini harapan. :)

Anonymous said...

hi jumpe lagi! dah habis dah baca semua entries. dah lama tak jenguk. eh eh awak jangan macam ni la. second blog peneman time sunyi.

Anonymous said...

Aku tak mati lagi setakat ni, dan aku tak rasa langsung perasaan semakin kuat.

Sama dengan.
Sesak sempit semuanya aku tengah rasa.

Kau jaga diri kau.
Aku jaga diri aku.

Deal?

Anonymous said...

apa kes bro?sabar je walau apa apa hal ok..take care and enjoy?kuatkan semayang dan doa..InsyaAllah Allah bersama orang yang bersabar..