surat cinta untuk naza

Assalamualaikum,

apa khabar saudara? diharap sentiasa sihat dan semakin matang hendaknya. saya disni pun alhamdulillah, sihat walafiat.
saya bukan apa, tapi sekadar nak menegur, perbuatan funny awak dan fan-fan awak, dan sesiapa sahaja yang terlibat dalam pergaduhan seperti budak pra sekolah yang bergaduh berebut permainan. yang mengejek-ngejek "kepala bapak kau berjambul" ketika kalah bermain teng teng.

benda ni kecil je. yang pendapatan tak besar mana dan perlu di kongsi beramai-ramai.
pergaduhan dalam scene, siapa bapa indie lah, siapa indie lah, indie rap lah,
gaduh lah, maki hamun lah. Ini business muzik , yang semua sepatutnya berkongsi keamanan, dan kerja awak semua sebagai ahli muzik , ialah untuk buat muzik sahaja, dan bukan mencetuskan kebencian.

Astaghfirullah, kalau band dah international sangat , hebat, dan nak kutuk orang lain, maybe kita boleh bagi the rights of bragging , tapi. kalau masih sama seperti berpuluh tahun lepas, come on.

perlu ke lah hai, nak bergaduh bertumbuk, funny. jangan nampak desperate sangat, tak bagus.
nampak sangat tak matang, nampak sangat tak sober. think straight. music bukan agama yang kita nak perjuangkan sampai nak berperang. itu lah, kadang-kadang social networking is a bad thing, when bad people start to use it. bila orang bodoh start online dan nak buat-buat pandai, macam ni lah jadi dia. kebencian yang tak berasas.

kalau tak suka music, komen music ,
kalau tak suka lirik, komen lah lirik dia.
kalau tak suka rambut, meh tunjuk lawa sangat ke rambut tu,
kalau nak benci peribadi, cermin diri, elok sangat ke diri sendiri,

jangan nak mencetuskan pergaduhan yang tak berasas.
cukup lah minum arak dengan ganja semua,
tak cukup kafir ke sampai nak beragamakan music dan gaduh sesama sendiri?

7 comments:

tia said...

gila lost.hebat surat!

sastraboy said...

naza the times ke ni?

uhh!

afrohead said...

naza mungkin rasa dia dah habis otai, sebab itulah.

tapi selamba jugaklah si naza ni terang-terangan komen status tersebut secara terbuka.

lidah said...

untuk dia dan askar2 dia

yuyu said...

bagus..pedas tapi benar!

muhsin aminudin said...

music is a cure that can be a poison

Jos Lowry said...

pale bana la ko..