changkat

so saya dah tak virgin di changkat.
went there last week. and felt so out of place.
pening tgk manusia sumbat-sumbat dalam satu tempat kecil.
nasib baik dj bijak tak main lagu pelik-pelik.
playlist yang tak kurang hebat. nasib baik boleh pura-pura sing along dan tunjukkan
skill tektonik on the dance floor. walaupun nampak funny sebab trying too hard.
tapi nak buat macam mana. mujur lah lampu kelip-kelip .

but still, kita boleh tengok manusia mabuk.
india gaduh tengah jalan. perempuan pengsan dalam tandas kerana overdose of alcohol.
it is something interesting to see though. kadang-kadang boleh la,
selalu sangat boleh muak.

susah kalau nak proses dalam minda,
macam mana kalau mati kat sini, atau tempat ni roboh dan semua tertanam kat bawah.
atau bangunan ni terbakar dan semua mati hangus sebab tak sempat lari keluar.
semua orang macam dah hilang akal dan numb dengan alcohol. yang pondan tak payah cakaplah.

aku bukan baik pon,
tapi dalam satu khutbah jumaat,
"kalau nak tunggu semua orang betul-betul baik baru nak tegur orang lain,
maka semua orang akan selamanya diam".
so, itu lah.
tak sedap pun. mahal , busuk dan tak cool
mari minum jus buah nona atau coke light pon dah memadai.

4 comments:

t h e s c r a w l said...

i really like this entry and the words of khutbah jumaat. :)

Wolfis Black said...

ini entry terbaik, aku suka boss..

Asyraf Azmy said...

this is malaysia, the new york wannabe, lol. suka ah blog kau bro

Ashraf Fareeq said...

aku ada satu entri yang lebih kurang macam ini. tapi aku tak plagiat idea kamu. mungkin accident. maafkan aku.