sayang

harini saya nak bercakap tentang sayang.

sayang, ialah perasaan random dan bukan bole dirancang,
atau paksa, atau cuba atau pura-pura.

secara jujurnya, kita hanya akan sayang sesuatu yang cantik,
bukan buruk , hodoh atau serba kekurangan.
kerana, sayang seperti cermin mata ajaib.
seperti kata pepatah, beauty is in the eye of the beholder.
dan cantik pada saya tak semestinya cantik pada orang lain.

seorang lelaki yang kudung, dipandang sempurna oleh perempuan yang menyayanginya.
seorang perempuan yang gemuk, akan disentiasa dipandang cantik oleh lelaki yang mencintainya.


kerana seperti sepasang kasut, kita tidak memilih kasut kerana warna dan
jenamanya. tetapi, kita memilih kasut yang selesa untuk kita pakai sampai bila-bila.

27 comments:

S.I.D said...

setujulah...

naqibmiller said...

true...memang xbleh dirancang...

Anonymous said...

sure or not?
because sometimes bby,what the heart tells you always contradicts with the brain. and who's to blame?

melon. said...

fuh!

anes Kamarudin said...

like this.

Razuwa Hanim said...

saya suka!

orked desa said...

emm he said i'm fat, more than anyone ever said to me. and its hurt thousand times deeper. i have to change everythng about me for the sake of pleasing him.

makna nye dia sungguh-sungguh tak sayang saya kan?

nyway, u r so sweeeetttttt :)

pencubit said...

True.

Pensil Organik said...

sayang memang tidak boleh dipaksa dan sayang jugak tidak boleh ditolak.

LUMUT said...

soooo true...

lain org lain matanya juga hatinya...

lidah said...

anonimus : sure lahh.. very sure one.
orked desa: y shud you change? tak perlu rasanya .

mizmaleya said...

sayang kalau tak boleh buat pilihan untuk diri sendiri
encik kareem. :)

xuk said...

touching laaa abe kareng

Linglung said...

pheeewiiitt!! ayat last tu gua suka. gua tweet ayat tu siap link entri ni.. senyum je lah.

NaniRostam said...

Dalam hati saya menyayangi orang yang tak sepatutnya.

Dilala said...

sampai!

nk share di blog ye :)

sapphire said...

best!

lidah said...

maleya: maksudnya?
linglung , dilala : tq very much
NaniRostam : pasti ke dgn perasaan tu?



-love love love. dr lovee-

Rebelle Me said...

setuju!
need each other..
sooooooo..
setiap kekurangan akan ditutup oleh psngn..
ehhh..
btol ke ayt ni?
aaaaa..
lbey krg laaaa..
:p

y u z said...

si dia pernah beritau pada saya --

si kasut lama, walau tersimpan diam di dalam gerobok, tetap tak dibuang tetap paling sedap dipakai sampai bila-bila.

=)

lidah said...

Tu lah .

Anonymous said...

Inche Lidah, saya amik the whole entry + ur URL n share kat FB saya boleh?

lidah said...

anony: oh sila sila. thanx yah
meh your fb meh.

aqel said...

love this entry so much. want to put it in my blog. boleh?

CouLeur de Chiqu3 said...
This comment has been removed by the author.
Kas Hariz said...

yaeh..btl karem..sy sgt setuju..

hidayah said...

nice one..couldn't agree more!