alfatihah



YA ALLAH, aku tak tahu nak tulis apa ni.
5 kali aku erase apa aku tulis panjang berjela.


hm. ok la.
nak bagi tau je.

ada sorang budak, baru kahwin 5 bulan , pregnant 4 bulan,
minggu ni last dia in terengganu sebab dia dapat tukar kerja dekat dengan husband kat kuala lumpur.

died in a car accident.
tak perlu tau nama, siapa, kenapa.

sebab aku yang tak kenal arwah pun sedih dengar kisah ni.
sedih fikirkan perasaan suami yang hangat bercinta, rindukan isteri,
perasaan nak beraya pertama kali bersama.

Alfatihah

11 comments:

miss lily said...

al fatihah...

twinkle twinkle said...

xde rezki,ksian,,al fatihah

nn said...

alfatihah...

keriangandunia said...
This comment has been removed by the author.
keriangandunia said...

seriau betul aku dengar berita2 mcm ni :( harap kita semua beringatlah bila ada kat luar tu. kadang-kadang bukan salah kita pun, tapi maut boleh menjemput bila-bila masa.

"sebab aku yang tak kenal arwah pun sedih dengar kisah ni.
sedih fikirkan perasaan suami yang hangat bercinta, rindukan isteri,
perasaan nak beraya pertama kali bersama." <-- sayu aku baca :(( arwah mesti baya-baya aku je. semoga ditempatkan di kalangan orang beriman...

Penulis.Sahaja. said...

tiba2 gua touching plak baca blog lu skrg ni! erghhh.

reez said...

i know her

and it still leaves big hole in my heart....

may Allah bless her...

y u z said...

dulu masa saya masih bertugas di sekolah kerajaan, ada juga kisah sebegini. cikgu sikh yang bertugas di sarawak, dan bakal isteri yang bertugas di johor bahru.

cikgu sikh dapat transfer ke KL, kemudian berkahwin. selama dua bulan berulang-alik KL-JB setiap hujung minggu.

selepas dua bulan, isteri dapat pindah ke KL. barang-barang dah selamat dipindahkan ke rumah baru. hanya menanti sang isteri ke sisi.

apakan daya, maut menjemput tak diduga. dalam perjalanan dengan bagasi dan barang-barang terakhir untuk dipindah sama, isteri kemalangan jalan raya, meninggal serta-merta.

cikgu sikh menggeletar di meja tulisnya menerima berita.

dua tahun sudah berlalu, khabar terkini saya dengar cikgu sikh kembali ke sarawak, tempat asal beliau bertugas dahulu.

dipisahkan sedang hidup pun sudah terasa hiba, apatah lagi dipisahkan ajal.

al-Fatihah buat si suami dalam kisah kamu ini.

Zra said...

Ya Allah...moga beliau tergolong diantara para solehah di akhirat kelak. Amin.

Superman's Girlfriend said...

omg, so devastating.

innalillah.

deenalicious said...

post awak ni buat saya meremang,
pasal sepupu saya punya suami pn bru meninggal mengejut msok icu xsmpai 2 hari, tinggalkn 2 anak kecil.
bak kata isteri dia 'tuhan lebih sygkn die sbb 2 die pergi awal' lagi2 meninggal di bulan yg mulia.
emo seyh..
al fatihah semoga roh mereka2 ni dicucuri rahmatNya