kenapa?

kenapa terengganu cuti jumaat ?
sebab malam jumaat masa untuk party sampai pagi.

kenapa kerja sekarang tak boleh rambut panjang?
sebab bos jeles rambut dia nak tumbuh pon x boleh .

kenapa kerja masa hari raya seronok?
sebab tak payah bagi duit raya pagi-pagi raya nanti.

kenapa setiap tahun nak buang orang 20%?
sebab dalam company ni, 50% semua orang tua gaji besar yang tak nak pencen-pencen.

kenapa kerteh banyak babi?
sebab kerteh takde restoren bak kut teh. semua kedai nasi kukus .

kenapa tidur kat tempat kerja lebih seronok dari tidur kat rumah?
sebab kat ofis ada aircond, rumah sewa panas.

kenapa kat pantai timur, orang cakap orang kl teruk banyak buat maksiat?
sebab kat pantai timur banyak orang tua, yang muda ramai pergi kl buat maksiat .

kenapa dekat kijal nak buka giant kat tengah-tengah tempat babi berkubang?
biasa lah, mesti nak buat dekat-dekat dengan sarang sendiri.

13 comments:

capullet360 said...

menarik jo!.

zamm said...

nice! like this post.

tetapi cuba jawab, kenapa banyak kedai nasi kukus? tetapi kurang kedai pisang goreng?

lidah said...

pisang takde. babi dah makan

Pnaz said...

ingatkan babi babi kat kerteh dah pupus.

capullet360 said...

haha, isu babi semakin hangat, sejak datang selsema babi.

aku said...

yup
saya bersetuju dgn entry ini

siggplus said...

thumbs up!

ana said...

like dis post..haha

ELLy said...

bersyukur berada di situ.
kalu di negeri cik ct wAN KEMBANG..
parokkk bohh..

atyrah said...

haha. sokong!

Remy said...

aiseyman u brader..??
mcm dah benci sngat aje duk sini..?? mencabar sngat kah..??
----------------------------------
org cerita pasal terengganu kerteh,kijal..
lu apehal masuk cite negeri cik ct wAN KEMBANG cik elly..??
jgn nk timbulkan isu laen lahh..
benci tuh benci sorang2 aje lahh ok..-PEACE-

lidah said...

weh. mana ada. aku x benci lah.

kerteh ok je. aku xde issue.
kan aku cakap pasal kerja.

pasal menteri besar yg buat giant kt tmpat babi bekubang.

pasal babi, sebab mmg sini byk babi.

pasal apa org pernah ckp kat aku.

aku x benci pon. ish. kau ni spekulasi lah remy.

Remy said...

-PEACE-