anak makcik sup


minggu lepas,
aku demam 4 hari, ada mc pon tak guna,
takda siapa nak ganti, jadi aku kerja dengan bawa mc ,
taruk atas meja.

itu semua tak penting,
petang tu , anak mak cik kedai sup,
darjah 2 mungkin, aku pon tak pasti,
tiada kudrat nak bertanya..

"ely taknak jadi kaya, ely taknak kerja, ely nak duduk sini je"

..
comel perwatakannya. fizikally aku rasa tidak..
mungkin dia dalam dunia fantasi lagi,
tak tahu hukum hakam alam.
tak terpengaruh lagi dengan perasaan tamak dan sukakan harta benda,
naif.

beza dengan kita,
dengan bapak kita,
yang hari-hari kerja . 30 hari sebulan 40 hari bekerja.
kalau cuti , badan rasa panas duduk rumah
dan sampai harini, aku tak pernah rasa bercuti sekeluarga.
beraya pon thru phone sahaja.

sesusah ely, aku pasti petang-petang ayahnya bawa ke kemasik bermain ombak.
tak perlu jauh. depan rumah pun boleh kira, asalkan masa bersama.

mm.

6 comments:

gdsjht said...

kan?

amadzlan said...

thank you for sharing.

:)

iamstradust said...

apasal ada nama aku?

apa salah aku baby?

Anonymous said...

dokk mu je karengg..

-mg

yonna said...

padat. tp betul.

makin menginjak dewasa,boleh kira dengan jari sebelah tgn saja brapa kali kita ada quality time dgn family.

seronok jadi budak kecil. walau hanya ayah teman pegi beli ais krim T_____T

ZULHAFIDZ said...

kemasik besttt.. tepi batuu